Hírek

2015.01.18. 18:59

Esküvői kiállítást és vásárt rendeztek Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Azok a fiatalok, akik házasságra, azaz esküvőre készülnek és szeretnék megadni a módját, szinte minden kérdésükre választ kaphattak a vasárnap a Kölcsey-gimnáziumba telepedett You and Me esküvői kiállítás és vásár kínálatát végigböngészve.

Arany Horváth Zsuzsa

Gengeleczky Tímea – és lapunk – szervezésében ruhák, torták, helyszínek, fotósok, gyűrűk, vőfélyek, kozmetikusok, virágosok vonultak fel, hogy a nagy nap a legszebb, a legemlékezetesebb legyen.

– Nyolc éve ismerjük egymást, tavaly kérte meg a kezemet Csaba – mondta Márton Judit, aki idén nyáron köti össze az életét szerelmével, a költségeket pedig ők állják, nem terhelik vele a szülőket. Ők férfiöltözetet kerestek, a többivel nagyjából megvannak.

– Még sosem voltunk Görögországban – mondta Horváth István és Kovalovszki Tímea megilletődötten és boldogan a nyereményt igazoló papírokat forgatva. Igen, ők az egyik pár, akik megnyerték az Andromeda utazási iroda ajándékát. Tímea mérlegképes könyvelő, vőlegénye sofőr, a lagzi az egyik festői helyen fekvő egerszegi étteremben lesz, úgy 80 családtaggal ünneplik meg életük nagy fordulatát. A vásáron sok ötletet kaptak ahhoz, hogy emlékezetes legyen az a májusi nap. Azt is megtudtuk, a menyasszony neve nem véletlenül lengyel hangzású, még a nagyszülei érkeztek onnan. István jelezte, az esküvőnek szépnek kell lennie, ehhez a szülői anyagi támogatásra is számíthatnak.

 

Merthogy zsebbe nyúlni lehet, az biztos. A ma divatos sellő- és hercegnő stílusú menyasszonyi ruhákat, a műalkotásnak is beillő virágcsokrokat, tortákat és persze a lenyűgöző jegygyűrűket látva mindenkinek házasodhatnékja támad.

– Nincs ezzel baj, sokan tartanak esküvőt, már az is jelzi, hogy tavalyhoz képest megduplázódott a vásár iránt érdeklődők száma – tájékoztatott Gengeliczky Tímea. Ezt erősítette meg Ferenczi Nagy Gábor, a keszthelyi Bercsényi Rendezvényház vezetője és Bolla Gábor fotográfus. Az érdeklődést látva, úgy érzik, szaporodnak a szép, méltó, kellékeiben igényes esküvők és lakodalmak. A fotós arról is beszámolt, hogy igény van az előzetes jegyesalkalomra, ilyenkor akár még Velencébe is elutaznak a házasulandókkal fotózkodni. Ő a romantikus, letisztult képeket javasolja, s előtte mindig elbeszélget a fiatalokkal.

 

A vásári kavalkádban az érdeklődők ceremóniamesterekkel, vőfélyekkel, zenészekkel és éttermi ételjavaslatokkal is találkozhattak, hogy ne csak a külsőségek, hanem a násznép szórakoztatása és jóllakatása is emlékezetes maradjon. Ez utóbbiak közül a Kondor Cukrászda koronázta meg a napot, hiszen 200 szeletes tortát kínált, amit Szalai Anikó vágott fel a jelen lévő sok-sok menyasszony és vőlegény örömére.

Aki erről a napról lemaradt, e hét szombatján Keszthelyen tájékozódhat a You and Me kínálatáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!