Hírek

2014.12.04. 16:48

Támogatta a megyei közgyűlés az új zalai rendőrfőkapitány kinevezését

Zalaegerszeg – A Zala megyei Önkormányzat csütörtöki, dr. Pál Attila elnök vezette közgyűlésén meghallgatta a megye jövendő rendőrfőkapitányát, s egyetértett várható kinevezésével.

Arany Horváth Zsuzsa

A jelenlegi, megbízott rendőrfőkapitány, Szukics Ferenc nyugállományba vonul, ezért Papp Károly országos rendőrfőkapitány bemutatta a megyei közgyűlés tagjainak a posztra a belügyminiszter által támogatott jelöltet, dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy személyében. A Fejér megyében több beosztásban szolgálatot teljesítő tábornok leszögezte, folytatná elődei magas színvonalú munkáját, biztosítva kollégáinak a feladathoz szükséges feltételeket.

Zakó László (Jobbik) képviselő arra kérte, vegye tekintetbe a megye településszerkezetét, tegyen meg mindent az apró zalai falvakban élő idősek biztonságérzetéért. A Zala megyei testület határozatával egyhangúlag alkalmasnak találta a jelöltet a megyei rendőrfőkapitányi poszt betöltésére.

A közgyűlés a továbbiakban megismerte az elnöknek a két közgyűlés közti időszakban végzett munkáját, majd több köztestületbe is delegált tagokat saját soraiból. Módosult a megyei közgyűlés jövő évi költségvetése is, amelyet a Jobbik frakciója nem szavazott meg, mivel a dokumentum szerintük érinti azt a 4 millió forintnyi összeget, amit a Balaton Fesztivál alapítványa adott át a megyenap szervezéséhez, holott ezt személyi összeférhetetlenség miatt nem tehette volna meg. Ez utóbbiról bíróság döntött. A fejleményről Selmeczy Zsuzsanna számolt be az ülésen. A testület határozott arról is, hogy az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően együttműködési megállapodást köt a megyében működő nemzetiségi önkormányzatokkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!