Hírek

2014.12.08. 15:00

Rendőrök ajándékai

Lenti, Zalaegerszeg - A nemzetközi rendőr szervezet, az IPA erői két országból is zalai célpontot találtak a jótékonysághoz a közeli napokban.

Korosa Titanilla

Mikulás-napi és karácsonyi meglepetésként több doboz ajándékot, játékot, ruhát és egyéb használati eszközt ajándékoztak a Lenti Napközi Otthonos Óvoda apróságainak az IPA graz-i egységének képviselői. Az osztrák családok és vállalkozók adományai között érkezett több csomagnyi színes ceruza, festék, rajzeszköz, amit nap mint nap használnak a gyerekek, valamint ágyneműk, ruhák, iskolatáskák és sok-sok játék is az óvodások örömére.

a megyeszékhelyi Bogáncs Állatmenhelyt megajándékozó zalai IPA-küldöttség, a fotó bal szélén a megyei szervezet alelnöke, Kovács Tibor

A rendőr szervezet osztrák képviselői nem először szállítottak már adományt Lentibe, a kapcsolat 2010-re nyúlik vissza, azóta segítik a nevelési intézmény munkáját. Kezdetben gyümölcsöt hoztak az óvodásoknak, majd tavaly már ruhát, játékot és egyéb használati eszközöket is felajánlottak. A rendőrök kikötötték: gyűjtésük eredménye kereskedelmi forgalomba nem kerülhet, az ajándékokat kizárólag az óvodások kaphatják meg. Idén – a tavaszi, húsvéti találkozás után – már második alkalommal érkezett meg Lentibe az óvodai létszámnak megfelelő adomány.

Josche Kriegler, a garz-i IPA-szervezet elnöke az osztrák szervezet ajándékait rejtő kartondobozok, valamint lenti óvodások társaságában.

Közben az IPA Zala Megyei Egyesülete hagyományos téli családi rendezvényét, a közös disznóölést bonyolította le a megyeszékhelyen, a Zalavíz vendégházában. Az összejövetelen – mint Kisházi Gábor elnöktől megtudtuk – 60-70 vendég vett részt, természetesen a 105 kilós állat levágásában és feldolgozásában is.

Egy csapatuk pedig a nap folyamán hagyományosan a helyi Bogáncs Állatmenhely lakóival tett jót: az egyesület tagjainak gyerekei kutyákat sétáltattak, illetve átadtak adományokat is: két zsák kutyatápot, egy zsák macskatápot, valamint kutyaszalámit vittek magukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!