Hírek

2014.12.01. 21:35

Öregdiák találkozó

Zalatárnok - Az 1950 és 60 között született zalatárnokiak számára rendeztek öregdiák találkozót a hétvégén tájékoztatta lapunkat Papp Andrea szervező.

Magyar Hajnalka

Az összejövetelen, amit a nagy létszám miatt a szentkozmadombjai Faluházban rendezték meg, 220 fő vett részt. A zalatárnoki általános iskola száz egykori diákja jött el hozzátartozói kíséretében. Emlékezetes programnak lehettek részesei, megelevenedtek a régi emlékek, volt nevetés, sírás egyaránt. A hangulatot a zalaszentmihályi férfi nótakör alapozta meg Csordás István vezetésével, utána Molnár András húzta hajnali négyig a talpalávalót.

Hajnalig tartott a találkozó, jövőre megismétlik az összejövetelt. Fotó: Papp Andrea

Az öregdiákok örömére eljöttek egykori tanítóik is, így mód nyílt a régi csínytevések, szép emlékek felelevenítésére. Előkerültek a megsárgult tablók, s mintegy fél évszázad múltán a résztvevők újra osztályokba rendeződve álltak a fényképezőgép elé. Hajnalig tartott a vigalom, a 81 éves Piri tanító néni végignótázta és táncolta az éjszakát, volt diákjaival együtt. A jó hangulat egyértelművé tette, jövőre megismétlik a találkozót – számolt be Papp Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!