Hírek

2014.10.10. 18:00

Zalaszentmárton fejlődését és a környezetvédelmet is szolgálja

Zalaszentmárton – Elkészült a község szennyvízcsatornázása, és a település víztisztítóműve, melyeknek pénteken féléves próbaüzeme kezdődött.

Keszey Ágnes

A beruházás nemcsak az alig száz lakosú falu számára fontos, de nagy jelentősége van a Zala-folyó és a Balaton megóvása szempontjából is. Dancs Szilveszter Zoltán polgármester átadóbeszédében elmondta: a község jövője, megmaradása szempontjából létfontosságú fejlesztés, gigászi terv valósult meg. (Folytatás Csatornázás... cím alatt a 3. oldalon.)

- Míg nem volt csatornánk, a korszerűtlen, régi derítőket állandóan üríttetni kellett, ez anyagilag erősen leterhelt minket. A faluban nem lehetett eddig lakást bővíteni, új házat építeni, csak ha drágán, előre, milliós költséggel, egyedi házi tisztítók épültek volna meg. A festői szépségű, romantikus üdülőfalu a kihalás, elsorvadás, elköltözés irányába indult el. Zalaszentmárton lakossága, a teljes közösség belépett a közműtársulásba, mert megértette, hogy a környezet és a természet védelme immár elengedehetetlen, és nem tűr további halogatást. Köszönet ezért az európai szintű felelősségvállalásért, mindenkinek! Legfőbb közeli célunk, hogy megoldjuk a belvízelvezetést, csapadékvíz-csatornázást, 40 új háznak alakítunk ki telkeket, és nagy üdülőövezetet jelöltünk ki - emelte ki Dancs Szilveszter Zoltán.

A szennyvíztisztító telep 150 millió forintos beruházás keretében épült meg Zalaszentmártonban (Fotó: Zalaszentmárton Önkormányzat)

Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta: nagy előrelépés a kistelepülésnek a létesítmény elkészülte, mert újabb beruházások, gazdasági cégek betelepedésének és idegenforgalmi fejlesztéseknek teremtettek alapot.

A szennyvíztisztitó telep 150 millió forintos beruházással, 90 százalékos uniós és 10 százalékos nemzeti támogatásból valósult meg. Az önkormányzat közmunkásokat is alkalmazott, segítve a lakosságot a bekötési munkálatokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!