Hírek

2014.10.01. 07:46

Golfpályán a ZTE FC játékosai

Zalacsány - A ZTE FC labdarúgó csapata „melegítette be” az egyre szépülő golfpályát, a játékosok örömmel fogadták el Anthony Monti pályaigazgató meghívását.

Mozgalmas nap volt a keddi a Zala Springs Golf Resort-ban, ahol sajtótájékoztató keretében számoltak be arról, hogy elkészült a pálya első üteme.

Később a nagyvállalkozó Széles Gábor tulajdonos és a világ egyik legismertebb golfpálya tervezője, az amerikai Robert Trent Jones Jr., a zalacsányi pálya tervezője tartott tájékoztatót az építkezésről. A zöld fű és a labda elvileg nem kellett volna, hogy gondot okozzon a futballistáknak, csakhogy a golf egészen más játék. Miközben háziverseny zajlott az egyik lyuknál, a társaság fele próbaütésekkel ismerkedett az oktatók segítségével. Egyelőre ismerkedés volt ez a golffal, de páran egészen ügyesnek bizonyultak.

A ZTE FC játékosai láthatóan élvezték a játékot, s Anthony Monti is megköszönte, hogy eljöttek a fiúk, egyben eredményt is hirdetett. Merthogy, egy háziversenyt is rendeztek, melynek győztese Simonfalvi Gábor csapatkapitány lett, s Kocsárdi Gergely klubigazgató is örült, hogy együtt lehetett a csapat.

– Remek alkalom volt ez a csapatépítésre is, amiért köszönet jár a meghívóknak. Örömmel jöttünk, s ha lesz még lehetőség lehetőség rá visszatérünk, hiszen csodálatos környezetben tölthettünk el pár órát – így Kocsárdi Gergely.

Miközben a ZTE FC csapata búcsúzkodott, ekkor érkezett meg Robert Trent Jones Jr., a pálya tervezője. Róla tudni érdemes, hogy a világ talán leghíresebb golfpálya-tervezője, aki hat kontinensen több, mint kétszáz pályát álmodott meg. Az amerikai vendég a játékosoknak annyit mondott: egy csapatban szerinte a legfontosabb poszt a kapusé, s úgy képzeljék el, hogy egy golfpályán a tervező tölti be a képzeletbeli kapusposztot. A golflabdát ugyanis az általa tervezett célba kell juttatni...

Aztán megérkezett a Zala Springs Golf Resort tulajdonosa, Széles Gábor is.

– Több szempontból is fontos állomásához jutott el a golfklub – mondta tájékoztatójában. – Összeállt a csapat, s túljutottunk a tizenegyedik szakasz megépítésén is, jövőre pedig elkészül a tizennyolcadik. Ma már nem tartunk attól, hogy esetleg nem fog sikerülni, s Közép-Európa első számú golfpályája van itt kialakulóban. Amikor annak idején megépült a magyar Forma 1-es pálya, akkor is sokat cikkeztek róla, hogy minek ide, de gondolom, senki sem bánja már, hogy megépült. Azt gondolom, Mr. Robert Trent Jonesnak olyan neve van a szakmában, hogy amikor a pályánk elkészül, a világsajtó számára is érdeklődést mutat majd. Ezáltal a zalai térséget még jobban be tudjuk mutatni, mintegy mini Toszkánaként. A térség fejlődik, s nem árulok el vele titkot: a közeljövőben tulajdonosváltás lesz a sármelléki reptéren, nagy fejlesztések kezdődnek, ami még több látogatót vonz majd.

Széles Gábor még hozzátette: mire a teljes objektum elkészül, benne a golf faluval, a központi épülettel, a hotellel, a beruházás összértéke eléri a 140 milliárd forintot, ami szerinte olyan volumen, melyre turisztikai szempontból még nem volt példa Magyarországon.

Robert Trent Jones Jr. a sajtó képviselőinek elmondta: a táj fogta meg, amely – megfogalmazása szerint – beszélt hozzá. A Toszkán hasonlatnál maradva, úgy fogalmazott: egy természetes környezetbe tudta beágyazni a pályát. a természet domborulatait követve. Zalában pedig az volt a szándéka, hogy kezdő, amatőr és profi golfozó egyaránt élvezze a játékot egy nagyon természetes környezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!