Hírek

2014.10.10. 14:20

Együttműködik és fejleszt a keszthelyi és a hévízi kórház

Keszthely - A keszthelyi és a hévízi kórház összehangolt fejlesztése valósul meg, egy közel 954,5 millió Ft-os, 100 %-os támogatottságú projekt keretében. A betegek tavasszal már tapasztalhatják a fejlesztés előnyeit.

Keszey Ágnes

CT és digitális röntgenberendezések kerülnek Keszthelyre, a laborvizsgálat eredményéért már nem kell külön visszamenni a betegeknek, hiszen azt a háziorvos a kórház és az alapellátás most kialakítandó, összekapcsolt informatikai rendszerén keresztül látja, csakúgy, mint a szakorvosi diagnózisokat; Hévízen felújítják az első emeleti terápiás részt, 42 kezelőhelyiséget, szakrendelőket , vizsgálókat, biológiai terápiás kezelőt alakítanak ki és a közlekedőterek is megújulnak a páciensek többek között ezeket az előnyöket tapasztalhatják majd néhány hónap múlva.

A projektnyitón (balról) dr. Kvarda Attila, a két intézmény főigazgatója, Limbach Viktor, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet szakreferense, Manninger Jenő országgyűlési képviselő, valamint Ruzsics Ferenc keszthelyi és Papp Gábor hévízi polgármester (Fotó: Keszey Ágnes)

A több, mint négyszázezer főt ellátó körzetet érintő fejlesztés számos olyan elemet is tartalmaz, melyek a betegellátást szolgálják: átszervezések során megszűnnek az eddigi párhuzamos tevékenységek, eu költséghatékonyabb működést eredményez, nem utolsósorban pedig a betegutak és az ellátási időtartam is csökken. A két intézmény együttműködésében, a feladatok megosztásával és laborcentralizációval a keszthelyi kórházban korszerű, teljes profilú klinikai labor jön létre.Sor kerül a központi sterilizáló rekonstrukciójára. Hévízen a felújítások, új rendelők kialakítása mellett az az orvostechnikai eszközök cseréje is megtörténik..

A támogatási szerződést júniusban írták alá, a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelezővel a napokban írták alá a szerződést. A beruházás munkálatai a két intézményben párhuzamosan októberben elindulnak, és jövő év őszére fejeződnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!