Hírek

2014.09.30. 15:45

Önkormányzati választás - A hévízi polgármesterjelöltek bemutatkozása

Korábban közzétett választási felhívásnak megfelelően elkezdjük a zalai városok polgármesterjelöltjeit bemutató sorozatunkat.

Horváth A. Attila

Szerkesztőségünk az önkormányzati választásokat megelőző időszakban is nagy figyelmet fordít arra, hogy széles körű, objektív tájékoztatással járuljon hozzá a választás eredményességéhez, valamint segítse olvasóit a megalapozott döntés meghozatalában.

Bemutatkozási lehetőséget kínáltunk a zalai városok polgármesterjelöltjeinek és a megyei közgyűlési listák listavezetőinek, akik meghatározott terjedelemben küldhették el írásaikat szerkesztőségünknek. A polgármesterjelöltek bemutatkozásait városonként közöljük, a szavazólapon megjelenített (a választási bizottságok által kisorsolt) sorrendben. Sorozatunk zárásaként jelentetjük meg a megyei listavezetőket bemutató cikket.

A hévízi polgármesterjelöltek bemutatkozása

Naszádos Antal, Független

 

Hévíz a városunk! Mindenkié! Pártoktól függetlenül időseké és fiataloké, anyáké, apáké és gyermekeké. Egy város vezetése nem a nagypolitikáról, hanem a helyben élőkről kell hogy szóljon. Értük kell tenni. Önálló gondolkodású és tenni akaró emberekre van szüksége Hévíznek.

Naszádos Antal 20 év független képviselőség után indul el polgármesterjelöltként. Négy független képviselőjelölt csatlakozott hozzá, akik mindannyian a hévíziek nagyarányú támogatásával adták le ajánlószelvényeiket.

Naszádos Antal számára a keresztény értékrend és a szociális érzékenység a legfontosabb. Lassan 22 éve katolikus egyházi képviselő, és a többi egyháznak is szakmai segítséget nyújt önkéntes alapon. Hazánk módosabb városa Hévíz, ezért a fejlesztések mellett méginkább figyelmet kell fordítani az elesettek, az idősek és a kiszolgáltatottak védelmére és felkarolására. A város vezetőinek esélyt kell adni mindenkinek, hogy megvalósíthassa álmait, vállalkozását, vagy biztos munkával rendelkezhessen. A fiataloknak pedig lehetőséget kell adni, hogy Hévízen élhessenek, munkálkodjanak és gyarapodjanak.

Naszádos Antal programját 12 fő pontban határozta meg. A 12 pont mindegyike az előzőekben felsorolt értékeket kívánja képviselni. Többek között szeretné a választások után a lakosságot széleskörűen tájékoztatni a döntésekről és figyelembe venni a lakosság véleményét. Kifejtette: ingyen tóbelépőt kíván adni a hévízieknek, vagy más módon kárpótolni őket azért az elveszett 26%-os hévízi tó tulajdonért, amit 340 millió forintért vett meg a város, majd a jelenlegi vezetés kárpótlás nélkül visszaadott. Ez a városban lakók vagyona, ezért kárpótlás jár, tette hozzá.

Németh Sándor, Független

 

Átláthatóság, közös gondolkodás és együttes gyarapodás! Németh Sándor 61 éves, tősgyökeres hévízi családból származó független jelölt vagyok. Műszaki végzettségem és korábbi szakmai tapasztalataim alapján 1990-től önálló vállalkozást alapítottam, melynek jelenleg is a vezetője vagyok. Hévízi családi indíttatásom, az általam ellátott tisztségek arra inspiráltak, hogy többet tegyek Hévíz városáért és korábbi elhatározásomat követve, ismét elindulok a város polgármesteri címéért. A polgármesterjelölti programom főbb elemei a következőek:

Az önkormányzati gazdálkodás felülvizsgálata, a szükséges számonkérés és felelősségre vonás megtétele, szigorú, takarékos és átlátható önkormányzati gazdálkodás feltételeinek a megteremtése, a veszteséges vállalkozások leépítése. A város helyi térségi központi szerepének erősítése, Hévíz „történelmi európai fürdőváros" presztízsét támogató városmarketing és ehhez méltó kulturális programok kínálatának biztosítása. A város által saját forrásból finanszírozott beruházások jelentős mértékű növelése elsősorban az infrastruktúra (utak, járdák, stb.) területén.

Folyamatos párbeszéd a város lakosságával, konstruktív együttműködés a város civil szervezeteivel, vállalkozóbarát üzleti környezet fenntartása.

A 2014-2020-as időszak uniós fejlesztési forrásainak maradéktalan kihasználása, középtávú városfejlesztési program kidolgozása (pl. rendezvénycsarnok, élményfürdő) a meglévő önkormányzati vagyon (pl. Hotel Aquamarin) védelmével.

A város és a gyógyfürdőkórház tulajdoni viszonyának felülvizsgálata, a fejlesztések és az egészségügyi szolgáltatások körének egyeztetése és összehangolása.

Pálfiné Altinger Gyöngyi, Független

 

Pálfiné Altinger Gyöngyi 57 éves igazgatás-szervező vagyok. Középiskolába a budapesti katolikus Patrona Hungariae gimnáziumba jártam, majd a Közszolgálati Egyetem jogelődjén, az Államigazgatási Főiskolán szereztem diplomát 1983-ban. Gyakorlatom van a közszolgálatban, végigjárva a ranglétrát a gyakornoktól a körjegyzőségig. 2000 óta kötődöm Hévízhez. 2006-tól hévízi lakosként passzívan, majd aktívan szakmai szempontok alapján is figyeltem és nyomon követtem a helyi közéletet és a városvezetések tevékenységét.

Az új városvezetés felállásától fiatalos lendületet, egy új haladó, ám meggondolt szellemiséget vártak a választók, ami mára kapkodó rohanássá, meggondolatlan és felelőtlen megalomániáktól hemzsegő döntések halmazává lett mind a beruházások, mind a fejlesztések, mind az elképzelések, mind a pénzekkel való gazdálkodás terén. Az eleganciájáról, a tisztaságáról, a rendezettségéről, a nyugalmáról híres, kedves és párját ritkító fürdővárosból sikerült egy karakterét elvesztő „tizenkettő egy tucat", hangos, kényes tisztaságát veszítő kisvárost csinálni.

Programom alapelve, a szakma szigorú szabályainak és a köz szolgálatának mindenkor szem előtt tartásával, a mindenkori kormánnyal és annak politikájával együttműködve közvetlenül és közvetve is a város lakosságát és annak érdekeit szolgálni, visszaállítani a jó kapcsolatot a lakossággal, meghallgatni és meghallani az igényeket, véleményeket, javaslatokat, bevonni a lakosságot a döntésekbe. Fontos, hogy megfogni és nem elszórni kell azt az óriási pénzeszközt, aminek jobb felhasználásával a város és lakói, a város vállalkozásai, vállalkozói és vendégei is megtalálják a számításukat.

Papp Gábor, Fidesz-KDNP

Papp Gábor vagyok, Hévíz polgármestere, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. Születésemtől, 1970-től Hévízen élek, feleségemmel öt gyermeket nevelünk. Családom generációkra visszamenőleg városunkban él. Évekig vállalkozóként, majd a keszthelyi Mentor Ifjúsági Iroda vezetőjeként dolgoztam. A rendszerváltás óta veszek részt a közéletben. 2002-től a városi képviselő-testület tagja, 2007-től a Fidesz hévízi csoportjának elnöke. 2006-2010 között a megyei közgyűlés térségfejlesztési bizottságának külsős tagja voltam. 2008 óta a Dunántúli Református Egyházkerület közgyűlésének tagja vagyok. Elnöke vagyok a Hévíz-Balaton-Zalai Dombhátak Leader-egyesületnek.

Polgármesteri ciklusom ideje alatt Hévíz a legnépszerűbb vidéki város rangját nyerte el, melyben komoly szerep jutott a Hévíz-Balaton Airportnak és az új alapokra helyezett marketingünknek. Városunk ebben a ciklusban jelentős vagyonnövekedést könyvelhet el, valamint több mint 3,3 milliárd forintos fejlesztést hajtottunk végre. A következő öt évben folytatni szeretnénk a lakosság mindennapjait, megélhetését segítő beruházásokat, elsősorban a gyógy-, sport-, kultúr- és konferencia-turizmus területén, építve a hévízi gyógytó lehetőségeire. Folytatjuk a helyi lakosok támogatási rendszerének bővítését, az ösztöndíjaktól az időseknek szóló egészségmegőrző támogatásig, illetve a város közlekedésének átszervezését, a járdák, utak felújítását, intézményeink korszerűsítését. Munkám folytatásához olyan képviselőjelölteket kértem fel, akik lokálpatrióták, szakmájukból adódóan az élet minden területét felölelik, fiatalosak. A polgári értékrend mellett hitet téve, kormányzati támogatást magunk mögött tudva kívánunk dolgozni Hévízért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!