Hírek

2014.09.06. 15:32

Mit sütöttek ki a rendőrök?

Zalaegerszeg - A héten zajló VII. Belvárosi szüret és Zalai teríték bor- és gasztrofesztivál nem csak a kulturált borfogyasztásról és a koncertekről szól, jó páran megragadták az alkalmat a jótékonykodásra is.

Magyar Hajnalka

Köztük a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, amely  már nem először rendezett jótékonysági sütivásárt a szüreti fesztivál keretében.

- Tavaly egy keszthelyi kisfiú megsegítésére árusítottuk a süteményeket, most pedig egy 13 éves egerszegi fiút és családját szeretnénk támogatni a saját magunk által sütött édességekkel - tájékoztat Nothoff Ingrid sajtófőnök. - Ádám nagyon jó tanuló, de a családja önhibáján kívül olyan helyzetbe került, hogy az iskoláztatása nehézségekbe ütközik. Minden itt kínált házi édességet  rendőrök sütöttek, az egyik tortát például egy férfi kollégánk.  Csatlakoztak hozzánk civilek, közéleti személyiségek is, legalább 40-50 féle finomságot kínálunk. Magam is szívesen sütök, de most csak az akció népszerűsítésére futotta az időmből - válaszolja kérdésünkre  mosolyogva a szóvivő.

A zalai rendőrök a jótékonysági sütivásárral egy jól tanuló egerszegi fiún szeretnének segíteni (Fotó: Pezzetta Umberto)

A Kvártélyház udvarán a civilek vertek tanyát, legalább  tucatnyi egyesület, alapítvány kínál interaktív programot, s igyekszik magát minél színesebben megmutatni. A színpadon citeramuzsika, népi és modern tánc, s még sokféle produkció váltja egymást. A Civil Udvar iránt nagy érdeklődés mutatkozik, szinte minden standon kínálnak valamiféle játékos időtöltést, totókat tölthetünk ki, kvízekbe nevezhetünk, próbálkozhatunk a kézművességgel, s még a jelelés tudományába is  belekóstolhatunk.  A táboroztatással és gyerekrendezvényekkel foglalkozó Mikkamakka Ifjúsági Egyesületnél például színes fűszerekből "festhetünk" képet, vagy fából készült mesefigurákat állíthatunk össze vakon, egy doboz mélyén. Ottjártunkkor a tízéves Kardos Csenge  egy macit "keltett életre" nagy buzgalommal, a művelethez Szabó Tamás egyesületi tag szurkolt.

A Belvárosi szüret vasárnap folytatódik, eldől, mely nedű nyeri el a díszpolgárok bora címet, s koncertet ad az Anima Sound System, a Balkán Fanatik és a Karthago.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!