Hírek

2014.08.21. 11:43

Zala Szépe: új időpont, új helyszín

Zalaegerszeg - Mivel az előrejelzések szerint augusztus 23-án, szombaton Zalaegerszegen bizonytalan időjárás, eső és estére erősebb lehűlés várható, a versenyzők, a fellépők és a nézők biztonsága érdekében új helyszínen, új időpontban rendezi meg lapunk, illetve a Pannon Lapok Társasága a Zala Szépe-verseny immár 20., jubileumi döntőjét. Erről csütörtök délelőtt a társszervezőkkel folytatott egyeztetés után született döntés. A verseny szeptember 27-én, szombaton a tervek szerint 19 órakor kezdődik majd a Városi Sportcsarnokban, ahol rendkívül látványos, exkluzív show részesei lehetnek az érdeklődők.

Benedek Bálint

A csütörtöki döntésnek megfelelően a már zajló közönségszavazásunk sem ér véget augusztus 23-án, tehát egészen szeptember 27-én 18 óráig várjuk majd a voksokat. A döntőbe jutott 10 hölgy ettől függetlenül gőzerővel készül már a bemutatkozásra: csütörtökön elkezdték próbálni azt a koreográfiát, amelyet szeptember 27-én a sportcsarnokban láthat a közönség.

 

Stefán Gábor koreográfus, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház korábbi igazgatójának vezetésével csütörtökön elkezdődött a Zala Szépe 2014 verseny vidám felkészítő tábora a helyi televízió tárgyalótermében. A koreográfiák pontos összehangolásában Tompagábor Kornél ,a zalaegerszegi Kvártélyház Kft. ügyvezetője, rendező segített. A tíz legszebb lány izgalommal várta az újabb kihívást, az elsőként a helyszínre érkezett zalaegerszegi Vizi Kinga elmondta: – Az előválogató és a szavazás után a tábor már az örömről, a felkészülésről kell, hogy szóljon. Itt ugyanis arra a napra hangolódunk, amit mindannyian oly' nagyon vártunk.

– Pontosan tudom, hogy a felkészítő csapat tagjai precízek, igyekeznek a lehető legjobbat kihozni belőlünk – tette hozzá 2013 első udvarhölgye, a nagykanizsai Török Bettina. – A jókedv szintén alapkövetelmény, s tavaly is bebizonyosodott: jókedv közepette jobban rögzülnek a mozdulatok.

 

Stefán Gábor elmesélte a lányoknak, hogy milyen zenés történet részesei lesznek a döntőben, hiszen ehhez tökéletesen illeszkedő gyakorlatokat állítottak össze. Ezután jöhettek a mozdulatok, amiket a sportos, táncos alkatú lányok viszonylag könnyedén betanultak.

– Zene, tánc, lépések, kar a magasban, póz, mosoly és pozitív kisugárzás, tehát mindennek a helyén kell lennie – foglalta össze a tanultakat a rédicsi Bazsika Mónika. – Nem lesz könnyű, de figyelni és gyakorolni fogunk a döntőig.

A lányokat hidegzuhanyként érte a váratlan bejelentés a halasztásról, ám nem tehettek egyebet, tudomásul vették a kialakult helyzetet. A 20 éves Horváth Zsanett kevésbé volt lelkes, hiszen a Nagykanizsai Pannon Egyetem hallgatójaként Európa körútra indul a csoporttársaival. Azonban mindenkit megnyugtatott, hogy a versenyen szeretne részt venni, így addigra hazaér.

– A gyakorlás nem állhat meg, gőzerővel folytatjuk – jelentették ki egyszerre a lányok. – Most ráérünk, rögzülnek a mozdulatok, közvetlenül a viadal előtt pedig újra átvesszük a koreográfiát. Végülis minden rosszban van valami jó, nyertünk majdnem egy hónapot, ami alatt még tovább tökéletesíthetjük a testünket, hogy aztán bombaformában állhassunk a zsűri elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!