Hírek

2014.08.21. 09:45

Közöttük van a 20. Zala Szépe

Bemutatkoznak a lányok.

1. BAGOLY SZIMONETTA

Zalaegerszeg

A zalaegerszegi Báthory-szakközépiskolában érettségizett a 21 éves lány. A Kodolányi János Középiskola idegenforgalmi menedzser szakán tanult, s ebből adódóan a szakmai gyakorlatát 2011 nyarán felszolgálóként teljesítette a dél-tiroli Meránóban. A munkán kívül sokat kirándult, felfedezte a település valamint a környék festői szépségű tájait.

– Hasznos hónapok voltak, hiszen amellett, hogy belekóstolhattam az ottani kultúrába, gyakoroltam a német nyelvet, sőt néhány kifejezés erejéig az olasz nyelv finomságait is ízlelgethettem.

A felsőfokú német nyelvvizsga megszerzését követően most új kihívások tartják lázban: fogtechnikusnak készül.

– Jó a kézügyességem, sokáig tudok egy helyben ülni és koncentrálni, így ezt a hivatást nekem találták ki – tette hozzá. – Jártam már abban a laborban, ahol majd a gyakorlatomat tölthetem. Külső szemlélődőként tetszenek az aprólékos munkák, tehát nyitott vagyok.

A fiatal lány Rubint Réka edzéstervét követve tartja karban a testét, de szívesen kerékpározik és fut a barátnőjével a szabadban.

2. BAZSIKA MÓNIKA

Rédics

A zalaegerszegi Apáczai-gimnáziumban érettségizett, most pedig a fővárosi Óbudai Egyetem Keleti Károly gazdasági karán műszaki menedzsernek tanul a 20 éves lány.

– Idén megválasztottak az egyetem legszebb hölgyévé, ez pedig kellő motivációt adott ahhoz, hogy a megyében is kipróbáljam magam – mesélte. – A családom, különösen a nagymamám szerette volna, ha a Zala Szépe mezőnyében láthat. Az, hogy a 20., jubileumi választáson a legszebb tíz lány közé kerültem, számomra megtiszteltetés.

A fiatal lány tökéletes alakját izzasztó edzésekkel tartja formában és a táplálkozásra is figyel, szerinte ez a fajta életmód megtérül.

– Egyedül élek Budapesten, ezért rendszeresen főznöm kell magamra – tette hozzá. – Messziről kerülöm a gyorséttermeket. A finom, ám zsírszegény leveseket szeretem, de imádom a csirkemellet is, azt pedig zöldségkörettel dobom fel, változatos formában.

Egyelőre a diploma megszerzésére koncentrál, szerteágazó érdeklődése miatt akár egy divatmagazinnál is dolgozna, de a szépségiparban rejlő lehetőségek is foglalkoztatják.

3. CSER ALEXANDRA

Zalaegerszeg

A megyeszékhelyi Csány László Közgazdasági Szakközépiskola pénzügy és számvitel szakán tavaly tett sikeres érettségit a 18 éves lány. A tanulmányait OKJ-s képzésben logisztikai ügyintézőként az egerszegi School of Businessben folytatja.

– Mindenem a tánc, kezdetben főleg a balett és a modern tánc érdekelt, ám a Gála Társastánc Egyesületben immár öt éve a legjobb csapat tagjaként megtaláltam a számításomat – mondta az önmagát határozott személyiségként jellemző lány. Számos magyar siker mellett büszkeséggel tölt el, hogy a nemzetközi porondon is bizonyítottuk tudásunkat. Már gőzerővel készülünk a Zala Open viadalra, melyen ismét szeretnénk megmutatni, hogy méltán lehet ránk büszke a megye.

A fiatal lány tavaly indult a Zala Szépe-versenyen, s bár akkor nem ért el helyezést, a kitűnő hangulat miatt úgy érezte, a szépségmustra tartogat még számára kellemes élményeket. Hiába állt már többször színpadon, mindig izgul, ezért a lámpalázát csak tovább fokozza, hogy ezúttal szerinte erősebb mezőny küzd a helyezésekért.

4. HEIDENWOLF ENIKŐ

Zalalövő

A 19 éves lány tavaly érettségizett a Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközépiskolában egészségügyi szakon. Tanulmányait ugyanitt folytatta, kétéves OKJ-s képzésben kisgyermekgondozó és -nevelő szakon. Imádja a gyerekek közelségét, s az apróságok is barátsággal fogadják őt. Ha meglesz a középfokú végzettsége, akkor akár egyetemen is tökéletesítené a tudását.

Gyakran hasonlítják az amerikai színésznő, Angelina Jolie-hoz, s bár örül a bókoknak, kissé túlzónak érzi azokat.

– Sokat sportolok, hogy mindig jó kondícióban tartsam a testemet, ám nem szálltam el, két lábbal a földön állok – mondta. – Jól érzem magam a bőrömben, de persze a többi nőhöz hasonlóan nem vagyok maximálisan elégedett a külsőmmel.

A végtelenül szerény lánynak eddig nem volt elég bátorsága jelentkezni a Zala Szépe-versenyre, de most a családja és a barátja is biztatták, így beadta a derekát.

Enikő hozzátette: óriási elismerés, hogy a tíz legszebb lány között küzdhet a koronáért, és reméli, hogy a döntőben jó hangulat fogadja majd.

5. HORGOS JUDIT

Eszteregnye

A nagykanizsai Dr. Mező-Thúry Gimnázium és Szakközépiskola emelt szintű angol nyelvi osztályában tanul a 17 éves lány.– Nagy álmom, hogy külföldön, talán Amerikában, modellként hódíthassam meg a divatvilágot – mesélte Judit.

– Persze akkor sem dől össze a világ, ha nem sikerül elérni a célomat, hiszen a másik oldalon fényképészként is kipróbálnám magam.Gyakran járja barátjával, Patrickkal a természetet, és igyekszik minden rezdülést megörökíteni, de embereket is szívesen fotóz.– Tavaly is indultam a Zala Szépe-választáson, ám akkor még nem készültem olyan tudatosan, mint idén – vélekedett a lány.

– A személyiségem is sokat változott egy év alatt, a táplálkozásomra és a testmozgásra is figyeltem. A jobb testi és lelki kondícióm miatt most úgy érzem, a kisugárzásom, az önbizalmam is megnövekedett. Alig várom, hogy ismét a közönség elé álljak, s megmutassam a zsűrinek, hogy bizony új Juditot látnak.A fiatal lány egyre többet gondol a továbbtanulásra, ennek érdekében a nyáron intenzív angol nyelvtanfolyamra jár.

6. HORVÁTH ZSANETT

Nagykanizsa

A 20 éves lány a nagykanizsai Dr. Mező Ferenc-Thúry György Gimnázium és Szakképző Iskola nyelvi elő-készítőjében érettségizett. A Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszának turizmus-vendéglátás szakos hallgatója.– Tizenegy éven keresztül a Szan-Dia Fitness SC versenyzője voltam, modern táncban több Európa és világbajnoki címet szereztem csapatban – mesélte.

– Kezdetben talajtornát tanultam, ezután a látványtáncra váltottam. Megérte, hisz az összetartó csapatunk nemzetközi szinten látványos, és ami a fontosabb, verhetetlen koreográfiákkal állt színpadra.A lánynak az egyetemi tanulmányai fontosabbak voltak, így az aktív versenyzést befejezte, a sportolást viszont nem. Főleg kardió edzésekkel tartja formában a testét, ami szerinte lényeges, hiszen olykor hajlamos elcsábulni egy finom sütemény láttán.Zsanett a Zala Szépe-választást figyelemmel kísérte, s most végre elérkezettnek látta az időt arra, hogy próbára tegye magát. Mivel éppen a döntő után öt nappal ünnepli a születésnapját, jó ajándék lenne egy dobogós helyezés.

7. KOMÁROMI RENÁTA

Egervár

A 26 éves hölgy a zalaegerszegi a Ganz Ábrahám Szakközépiskolában közlekedés-rendészet szakon érettségizett. Felsőfokú végzettségét a Pécsi Tudományegyetem kihelyezett jogi asszisztens képzésén szerezte a Csány-szakközépiskolában. Jelenleg az egervári önkormányzati hivatalban dolgozik ügyintézőként. Szereti a munkáját, ami nagyon sokrétű és felelősségteljes.

– A szabadidőmet igyekszem hasznos dolgokkal eltölteni, fontos az állandó testmozgás. Hetente leg-alább kétszer aerobik órára járok, és futni is szoktam. Párkapcsolatban élek immár kilenc éve, ám a barátom három éve Svájcban dolgozik, de célunk, hogy megalapozzuk a közös jövőnket.Renáta a Zala Szépe 2014 választásra azért jelentkezett, mert szeretné a szürke hétköznapokat újabb élményekkel színesíteni.

– Nagy kihívást jelent a viadal, hiszen talán ez az utolsó lehetőségem, hogy bizonyítsak, legfőképpen magamnak. Kíváncsian várom, mire lehetek képes ennyi tinédzser lány között, s biztos vagyok benne, hogy hatalmas élményt jelent majd színpadra lépni.

8. NÉMETH KITTI

Csatár

A Ganz Ábrahám Szakközépiskolában érettségizett a 19 éves lány. Rendőr szeretett volna lenni, ám a kötelező orvosi vizsgálaton kiderült, hogy veseköve van, emiatt eltanácsolták. Nem csüggedt el, s mivel jól ért az emberek nyelvén és szociálisan érzékenynek tartja magát, ápolónőként helyezkedne el. Titkon a szépségipar, a divat izgalmas lüktető világa is érdekli, a Zala Szépe 2014 pedig szerinte közvetve talán még hozzásegítheti egy modellszerződéshez is.

– Hét évig fociztam, legutóbb az NB II-es női bajnokságban szereplő Nagypáli csapatában bal hátvédként számítottak rám – mesélte a 173 centiméter magas lány.

– A heti négy edzés, a hétvégi mérkőzés sok terhet jelentett, ezért befejeztem, de a sport megmaradt. Ezúttal viszont a testépítőtermek vendégszeretetét élvezem, ahol bizony súlyok emelésével tartom karban a testem.Az ifjú hölgy eléggé kritikus magával szemben számára fontos, hogy ne csak nőiesnek, hanem erősnek is érezze magát.

9. TÖRÖK BETTINA

Nagykanizsa

A nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium 17 éves tanulója önszorgalomból a Kanizsa TV időjárás-bemondójaként is dolgozik. Tavaly a Zala Szépe második udvarhölgyévé választották, ám a szülei és a barátai biztatására újra belevágott. Jól érezte magát a felkészítő táborban, a viadalon a lányokkal megtalálta a közös hangot. S bár szerinte a mostani mezőny erősebb, reméli, hogy hasonlóan jó hangulat vár rá a döntőben.

– A média varázslatos világa mellett nemzetközi gazdasági kapcsolatokat is tanulnék az érettségi után – jelentette ki Betti.

– Intenzív nyelvtanfolyamra járok, ugyanis németből és angolból is legalább középfokú nyelvvizsgát szeretnék. Három hónapja tagja a Nagykanizsai Botos András Ökölvívó Akadémiának, heti tíz edzéssel tartja formában a testét. Tudja, hogy sokak számára a boksz nem számít túlságosan nőies sportágnak, ám őt nem csak bunyózni tanította meg a Korpics Miklós-Botos András edzőpáros. Az élet más területén is olykor el kell hajolni a pofonok elől, de a fegyelemre, a kitartása valamint a küzdeni tudásra is szükség van

10. VIZI KINGA

Zalaegerszeg

A 18 éves zalaegerszegi lány jövőre érettségizik a Csány László Közgazdasági Szakközépiskola üzleti tagozatán. A jövőjét ugyanezen a területen képzeli el, érdekli a kereskedelem, a marketing, s ha az érdeklődési köre találkozna a szépség-iparral, akkor minden álma teljesülne.

– Másfél évvel ezelőtt egy modellekkel foglalkozó ügynökség megkeresett, hogy dolgozzak náluk.

– Részletes oktatás keretében felkészítettek, miként kell viselkedni a kifutón, de már a fényképezéskor előforduló pózokkal is tisztában vagyok.Az ifjú hölgy 171 centiméteres magasságával ugyan a kifutón nem kaphatott munkát, ám a divatfotózásokon gyakran szerepelt. Bemutatott már függönyből készült esküvői ruhát, de az újrahasznosított anyagokból előállított, trendi ruhák is elnyerték a tetszését. Korábban ugyan hét évig néptáncolt, ám tökéletes alakját a géneknek köszönheti, ugyanis elmondása szerint nem edz rendszeresen. Persze a barátnőjével gyakran kerékpározik és görkorcsolyázik, ám ez sokkal inkább szórakozás, lazítás, mintsem kemény izzasztó tréning

ZALA SZÉPE 2014 KÖZÖNSÉGDÍJ SZAVAZÁS IDE KATTINTVA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!