Hírek

2014.05.19. 16:35

Ismét sárlavina

Ortaháza - A vasárnapi esőzést követően ismét sárlavina öntötte el a Páka és Ortaháza közötti utat. A jelenség évről évre többször megismétlődik.

Gyuricza Ferenc

Olvasóink közül többen is jelezték a problémát, ami ezúttal nem bizonyult olyan komolynak, mint 2012 tavaszán, amikor napokig vastagon borította a sár az aszfaltot. Bár ezúttal is került homokos iszap a burkolatra, ám ezúttal annak vastagsága mind pár millimétert tett ki.

- Vasárnap közel fél órán keresztül szakadt az eső, ebben az időben jártam én is a kérdéses úton - mondta lapunknak a Pákán élő Paál Adrián. Azt láttam, hogy a környező szántóföldről ömlik le az út felé a víz, s mivel az árkok nagyon hamar felteltek, a víz kicsapott az útra.

Paál Adrián azt mondja, talán tíz centiméter vastagságban hömpölygött a sáros ár az aszfalton. Személyautóval viszonylag könnyen át lehetett rajta kelni, veszélyt csupán az jelentett, hogy nem látszott az úttest széle.

A veszélyre ahogy a korábbi években ezúttal is közlekedési táblákkal hívják fel a figyelmet (Fotó: A szerző)

A közútkezelő ahogy az elmúlt években is közlekedési jelzőtáblák kihelyezésével hívta fel a csúszásveszélyre a figyelmet, illetve 40 km/órás sebességkorlátozást rendeltek el. Az érintett szakaszt ez alkalommal nem kellett lezárni.

Az elmúlt napok viharos időjárása azonban nemcsak a közlekedésben okozott fennakadást, hétfőn délután a Páka és Ortaháza közötti út mellett kiépült magasfeszültségű hálózaton az E-ON szakembereinek is akadt munkájuk. Úgy tudjuk, a vezetékekre több helyen is ha dőlt, így az áramszolgáltatás is szünetelt. Mindezt Tóth Péter, Szentpéterfölde polgármestere is megerősítette, aki arra panaszkodott, hogy 27 órán keresztül egyáltalán nem működött az áramszolgáltatás a faluban. Nováról is kaptunk jelzést, ott a közvilágítás szünetelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!