Hírek

2014.03.24. 16:10

Tánctörténelmet írtak a Gála versenyzői

Bizton kijelenthető: történelmet írtak a Gála táncosai az elmúlt hét végén a Szombathelyen megrendezett formációs és kűr magyar táncbajnokságon.

Arany Gábor

A vasi megyeszékhelyen a Savaria Arénában az zalaegerszegi Gála Társastáncklub Egyesület öt formációs csoportja és egy latin kűr párja lépett parkettre. Az egyesület kilenc kategóriából hatban nevezett, és mindegyikben első helyet ért el, ilyen a hazai tánctörténelemben nem volt.

Kuzma Péter, az egyesület vezetője és egyik koreográfusa elmondta, a versenyen utoljára mutatták be a számukra már sok sikert hozott Rock you című koreográfiát, amivel a latin-mix felnőtt A ligában ez alkalommal is nyert a csapatuk. A B-ligában pedig a Dear Darling című produkciójuk hozta meg a sikert a Gálának. Az eredménynek köszönhetően – eddig példátlan módon – Gála felnőtt A és B csapata képviseli hazánkat májusban a formációs Európa bajnokságon, amit Németországban rendeznek.

A junioroknál a latin-mix kategóriában az A liga aranyérmét is a Gála TE formációja vihette haza a szombathelyi versenyen először bemutatott Jacko című koreográfiával. A B-ligában pedig szintén gálás győzelem született a One című produkcióval.

Mindezt kiegészítette, hogy a felnőtt társasági táncokban is a Gála nyert az A Night in twenties címmel előadott koreográfiával. A latin kűrben pedig Battancs Márton és Rituper Dorina párosuk végzett az élen, az Életmozaik című koreográfiát mutatták be. Sikerük egyben azt is jelenti, hogy szeptemberben a kűr-világbajnokságon ők vehetnek majd részt Pekingben Magyarország színeiben.

Öröm a junioroknál: a latin-mix kategóriában az A liga aranyérmét a Jacko című koreográfiával nyerték meg. Fotó: GÁLA

A városi önkormányzat támogatását élvező egyesület táncosait Kuzma Péter, valamint Salamonné Kuzma Renáta és Babos Sándorné készítette fel a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!