Hírek

2014.01.08. 15:30

Hévíz városa az elmúlt három évtized legsikeresebb esztendejét zárta

Hévíz - Nincs mit tagadni, az elmúlt három évtized legsikeresebb esztendejét tudhatja maga mögött Hévíz - hangsúlyozta Beszédében Papp Gábor polgármester a város szerdai újévi fogadásán.

Sámel József

Kiemelte: szép pályázati eredményeket értek el, melyek nagyban elősegítik Hévíz fejlődését. Egyebek mellett a Korok és borok tematikus sétaút projekt, a közösségi közlekedés program, a közvilágítás energiatakarékos átalakítása valósult meg pályázati segítséggel. Az önerős fejlesztések között a Sugár utca felújítása, a Teréz Anya Szociális Otthon pihenőkertjének, a templom mögött parkoló kialakítása, s számos járda és parkolóhely rekonstrukció valósult meg 2013-ban.

- Hévíz városa nincsen turizmus nélkül, az idei év azonban bizonyította, hogy a magyarországi turizmus sincs Hévíz nélkül - folytatta, hozzáfűzve: 2012 után 2013-ban nem csak tartani sikerült a vendégéjszakával kapcsolatos eredményeket, hanem emelni is tudtak a számon. Új piacokat nyitottak és nagy erőket helyezve a munkára, új alapokra helyezték a város nemzetközi kapcsolatait. - Hévíz igazi sokszínű, nyüzsgő, de mégis élhető, kedves kisváros maradt, ahol mindenki jól érezheti magát, legyen helyi lakos, vagy vendég. S tudjuk, nem lazíthatunk, nálunk a turisztikai szezon egész évben tart, Hévíz mindig az ünnepi ruháját hordja - fogalmazott.

A jövőbeni tervekről szólva hangsúlyozta: Hévíz Közép-Európa gyógyászati és rekreációs központja kíván lenni, ehhez pedig széleskörű összefogásra van, lesz szükség. Beszédében megköszönte Manninger Jenőnek, a megyei közgyűlés elnökének, a térség országgyűlési képviselőjének segítségét, aki pohárköszöntőjében szintén azt emelte ki, hogy Hévízgyógyászati rekreációs központtá válhat, e folyamatot támogatják. Szólt arról is, hogy a fürdővárosban az elmúlt években jelentős beruházások történtek, melyek emelték a színvonalat, a minőséget, az élet minden területén. Szavai után a Musica Antiqua régizenei együttes adott műsort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!