Hírek

2013.12.11. 15:15

Húsz éve a matekos tehetségekért

Nagykanizsa - Jubileumot ünnepelt a Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány. Húsz éve tűzték zászlajukra a tehetséges matematikusok gondozásának ügyét.

Papp Attila

A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza adott otthont az ünnepi szakmai napnak. Cseresnyés Péter polgármester megnyitóbeszédében hangsúlyozta: a Zalamat sikerének titka kettős. Jó irányítók és szervezők állnak az alapítvány élén, és persze vannak olyan tehetségek, akikért érdemes is dolgozni.

Dr. Polay József, a Zalamat Alapítvány elnöke elmondta: két évtizeddel ezelőtt alakultak meg, és a tehetséggondozást tűzték zászlajukra.

-Először városi, majd megyei, 1996-tól pedig már országos és nemzetközi rendezvények szervezői voltunk. A 20 év alatt közel 400 ezer gyerek vett részt a programjainkban, nem kevesebb, mint 800 iskolából. Vetélkedők, mentorálás, matektáborok, oktatóképzés, tehetségpontok szervezése: mára a tevékenységi palettánk szerteágazó, a cél pedig újabb sikeres két évtized reprezentálása.

Az ünnepség keretében alapítványi elismeréseket adtak át, majd a Zalamat által mentorált Nagykanizsa és Térsége Tehetségsegítő Tanács éves közgyűlésére került sor. Ennek elnöke, Szabadics Zoltán elmondta: a két évvel ezelőtt létrehozott szervezet célja a valamiben tehetséges gyerekek felfedezése és támogatása. A szakmai nap zárásaként aláírták a Horvát Nemzetiségi Tehetségsegítő Tanács alapító dokumentumát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!