Hírek

2013.11.04. 18:30

Emeltek a gáton

Zalabaksa - Hatvan centiméter. Ennyivel lett magasabb a Dankó utcát védő körgát. Az érintett lakók abban bíznak, többé már nem kell az árvíztől tartaniuk.

Gyuricza Ferenc

Zalabaksán tavasszal csak széles körű lakossági összefogással, továbbá megfeszített munkák árán sikerült megakadályozni, hogy az árvíz a Dankó úti házakat elöntse. Az érintett lakosok egyike, Horváth Csaba szerint a gát peremét harminc centivel is meghaladta a víz magassága. Horváth Ottó polgármester szerint emiatt mindenképpen növelni kellett annak magasságát, amit a közelmúltban el is végeztek.

- Részben egy polgári védelmi gyakorlat keretében, továbbá saját beruházásunkban, a lenti Le-Ko Kft. segítségével sikerült a közel egy kilométer hosszú körgátat hatvan centiméterrel megemelni - ismertette a polgármester. - Bízunk abban, hogy ezáltal sikerült hosszú távú megoldást találni a problémára. A munkák lényegében befejeződtek, de az elkövetkezendő egy hónapban, a közmunka program keretében a gátrendszer és környékén eltávolítják a bokrokat, ezzel szeretnénk elősegíteni az esetleges újabb árhullámok gyors lefolyását.

Horváth Ottó szólt arról is, hogy a gát magasítása mellett még egy árvízzel kapcsolatos munka is befejeződött a településen. A tavaszi védekezéskor megrongálódott Dankó utca burkolatán vis maior támogatásból el tudták végezni a legszükségesebb javításokat, a teljes körű helyreállításra viszont nincs pénz.

 

Horváth Ottó polgármester (jobbról) a megmagasított gátat mutatja Horváth Csabának

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!