Hírek

2013.10.03. 09:35

Már harmadszor találkoztak a motorosok Söjtörön

Söjtör - Az elmúlt hétvégén Söjtörön harmadszor rendeztek motoros találkozót, több mint 50 résztvevővel.

Varga Andor

Többek közt Pusztaszentlászlóról, Körmendről, Nagykanizsáról, Keszthelyről és Zalaegerszegről is érkeztek vendégek. A legtávolabbról érkezett vendég címe ismét a Békés megyei Kamutról útnak indult Kertész Zsolté lett, míg a legidősebb résztvevőnek a zalaegerszegi Pete László (64 év), a legfiatalabbnak pedig a helybeli Könyves Balázs (15) bizonyult.

Az ügyességi verseny rajtjánál az egyik résztvevő. A kép jobb szélén Klujber László irányít. Fotó: Klujber Richárd

A program a hagyományoknak megfelelően ügyességi versennyel kezdődött (érdekesség: két 1957-es gyártású D-Csepel is részt vett ezen), majd Deák Ferenc emléke előtt adózva a csapat Keszthelyre motorozott. Az elméleti versenyt itt annak a gimnáziumnak a falai között zajlott le, ahol 1811-12-ben a későbbi Haza Bölcse is diák volt.

Balatonmagyaródon Németh Zoltán kitűnő állapotban levő P20-21 gyűjteményében gyönyörködtek a résztvevők, a túra utolsó előtti megállója pedig a Kis-Balatonnál volt, ahol Zala megye 7 csodájával is megismerkedtek. Délután öt óra lett, mire a társaság visszaért Söjtörre, ahol a helyi lelkes támogatók finom falatokkal vártak.

- A pattogó tűz mellett zajlott baráti beszélgetés során erős fogadalmat tettünk, hogy jövő szeptemberben újra találkozunk, és akkor Nagykanizsa lesz az úti cél - mondta el Klujber László, a találkozó ötletgazdája és egyik főszervezője. - Abban, hogy a rendezvény balesetmentesen lezajlott, a résztvevők fegyelmezettségén kívül nagy szerepe volt a söjtöri és a keszthelyi polgárőröknek, utóbbi város rendőreinek, és a mi motoros forgalomirányítóinknak. De rajtuk kívül is köszönet mindenkinek, aki segített a találkozó megvalósításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!