Hírek

2013.09.13. 07:43

Országos design pályázaton aratott sikert az egerszegi Ady-iskola

Második helyezést nyert egy országos, felnőtteknek szóló design pályázaton a zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola munkája.

Magyar Hajnalka

A Szépművészeti Múzeum pályázatot hirdetett állandó gyűjteményének alkotásait bemutató, megjelenítő ajándéktárgyak tervezésére. A profiknak szóló kiírásra az  Ady-iskola is nevezett, mégpedig a klasszikus művek gyerekrajz parafrázisaival. Az  iskola két rajztanára,  Nagy Szilvia és Tóth Norbert által vezetett projekt második helyezést nyert. Az ajándéktárgyakon (póló, táska, bögre)  Budai Mátyás 4. b, Durgó Armand Zsolt 4. b, Lukács Eszter 2. b, Sipos Boglárka 2. b és  Takács Eszter 4. b osztályos tanuló munkái láthatók.

Részlet a design pályázatra készült munkákból

Az eredményhirdetést csütörtökön este tartották Budapesten, az adysok a második helyezéssel 100 ezer forintot is kaptak, amit az iskola képzőművészeti  munkáját támogató alapítványnak ajánlottak fel.

A kiállítási anyag egy hétig látogatható a Szépművészeti Múzeumban, ezután a Design Hét keretében a Design Terminál fogadja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!