Hírek

2013.09.13. 15:24

Átadták a felújított út- és járdaszakaszt Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Befejeződött a Kölcsey utca északi részének átépítése és a Batthyány utca nyugati járdaszakaszának térkőburkolatos felújítása.

Horváth A. Attila

A pénteki ünnepélyes átadáson Balaicz Zoltán alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője elmondta: a városrész évek óta folyamatosan fejlődik, s ezúttal is régóta esedékes beruházásokat valósított meg az önkormányzat. A Kölcsey utcai szakasz átépítése mintegy 20 millió, a Batthyány utcai járda felújítása 7,2 millió forintba került.

Miután a kivitelező cégek képviseletében Gecse László és Szakály Zoltán készre jelentették a beruházásokat, Gyutai Csaba polgármester szólt a részletekről. Mint mondta, az önkormányzat évekkel ezelőtt elkezdte „a város északi kapujának" területrendezését, és e fejlesztésekhez magánerős beruházások is kapcsolódtak. A térség modernizálását, szépítését a korábbi állapotok indokolták. Ezúttal az önkormányzat önerőből, a Deák Ferenc Városépítő Program keretében újíttatta fel a két szakaszt.

Gyutai Csaba megemlítette továbbá, hogy az elsősorban hulladékkezelő cégként ismert Zala-Depo Kft. új üzletágat épített ki, immár a városi utak felújításában is részt vesz, az első nagyobb munkája pedig a Kölcsey utcai szakasz átépítése volt. Az utca északi részén korszerűsítették a közvilágítást és a teljes villamos hálózatot, a légvezetékeket földkábelre cserélték, valamint három új lámpaoszlopot telepítettek. Kicserélték továbbá az ivóvízvezetéket, felújították a szennyvíztisztító aknákat, csapadékcsatornát építettek, emellett a korábbi pályaszerkezet teljes elbontásával új út- és járdaburkolat is készült.

A Batthyány utcában a Szakály Kft. 130 méter hosszúságú, 325 négyzetméter területű járdát újított fel térkő burkolattal a Göcseji Múzeum és az ügyvédi kamara épületei között.

Gyutai Csaba végül hangsúlyozta: a térségben folytatják az utcakép megújítását.

További hírek a https://www.zaol.hu/hirek" target="_blank" oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!