Hírek

2013.08.20. 18:49

Rockzenekarok Gutorfölde központjában

Gutorfölde - Egy felvidéki hard-rock zenekar, az Ayers Rock is fellépett azon a mini rockfesztiválon, melyet hagyományosan augusztus 20. előestéjén rendeztek meg a közép-zalai településen.

Gyuricza Ferenc

Gutorfölde akár Zala megye egyik rockzenei központjának is számíthatna, a településen ugyanis három együttes is működik, vagyis a falu méretét nézve igen komoly underground mozgalom alakult ki a községben. Mindezek ismeretében az sem véletlen, hogy évente minimum egy alkalommal összegyűlnek ezek a zenekarok, s egy közös rendezvényen mutatják be új dalaikat a közönségnek.

- Erre általában a falunapi programok részeként, augusztus 19-én kerül sor - mondta Káli Attila, a fesztivál főszervezője. - A község szabadtéri színpada tökéletes erre a célra. S hogy a közönség ne csak a helyi zenekarokat láthassa, minden alkalommal elhívunk további fellépőket is.

A hétfői rendezvényen így a helyi triumvirátus, a Légkalapács, TMK Rock Band, valamint Szomorú Péntek mellett két zalaegerszegi együttes, a Crazy Bar és a Trash, illetve a felvidéki Ayers Rock kapott lehetőséget, ez utóbbi tagjai évek óta baráti viszonyt ápolnak a zalai rockzenészekkel. Az átszerelési szüneteket Csondor Soma töltötte ki saját dalaival, illetve egy kismotoros felvonulás is társult még a rendezvényhez, ez utóbbin közel félszáz járművel vettek részt az érdeklődők. Káli Attila szerint ha már szerveztek egy rockfesztivált, ahhoz motoros program is illik, hasonlóképpen kis méretben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!