Hírek

2013.08.28. 09:35

Német segítség a nagykanizsai állatotthonnak

Közel másfél millió forint értékben segített ismét a Tierheimleben In Not német állatvédő szervezet a nagykanizsai állatotthonnak, sőt, az ősszel, az önkormányzattal összefogva egy városi ivartalanítási akciót is meghirdetnek.

Papp Attila

A Sabine Thümmig és Petra Rogg vezette szervezet a menhelyen élő 100 kutyus veszettség elleni oltásának, valamint további 50 eb ivartalanításának a költségeit vállalta át a minap. – Rendkívül fontosnak tartjuk az állatok megfelelő orvosi ellátásának biztosítását, nemkülönben annak a megakadályozását is, hogy a Nagykanizsán élő kutyaszaporulat ellenőrizetlenül, végeredményben mindenkinek a kárára növekedhessen. Ezért segítettünk most be a kanizsai állatotthon szuka kutyusainak az ivartalanításába. – fogalmazott Sabine Thümmig.

– Azonban nemcsak a menhely lakóinak, hanem a nagykanizsai kutyatartóknak is segíteni szeretnénk. Ezért az ősz folyamán – összefogva a városvezetéssel – egy ivartalanítási programot hirdetünk meg. Az elsősorban szociális rászorultsági alapon megszervezendő akció során az olyan nagykanizsai kisállattartónak, aki a jogszabályoknak megfelelően gondoskodik a kutyájáról, macskájáról, és a feltételeknek egyébként megfelel, lehetősége lesz mindössze néhány ezer forintért ivartalaníttatni kedvencét. Valószínű, hogy most októberben – mintegy kísérletképpen – 100, pályázat útján kiválasztott ebtartónak fogjuk tudni biztosítani ezt a lehetőséget. Ha az akció beválik, akkor ivartalanítási programunkat szeretnénk rendszeressé tenni.

A program részleteinek kidolgozása végett a német szervezet rögvest tárgyalásokba is kezdett az állatotthon vezetőségével, valamint Cseresnyés Péter polgármesterrel. A polgármester hangsúlyozta, egyetért a kezdeményezéssel: – Mind erkölcsi, mind pedig anyagi értelemben támogatom az ivartalanítási akciót, így az már biztosnak látszik, hogy ősszel, akár már szeptember végén útjára indíthatjuk a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!