Hírek

2013.06.02. 07:10

Új helyen a kopjafa Nagykanizsán (fotókkal frissítve)

Nagykanizsa - Immár a Balatoni út és a Hevesi utca körforgalmánál hirdeti a balesetekben elhunytak emlékét a kopjafa, amelyet a H-Turul Motoros Klub kezdeményezésére helyeztek át szombaton.

Ziegler Anita

Mint azt Bolla Ferenc, a klub vezetője elmondta: a kopjafát egy roadshow keretein belül 2009-ben kapta a város a Belügyminisztériumtól, mivel ebben az évben kirívóan magas volt a közlekedési balesetekben elhunytak száma.

- Ideiglenesen az Erzsébet téren, majd később a Garay utca kereszteződésében kapott helyet a kopjafa, ám úgy gondoltuk, méltóbb helyet érdemel a mementó. Dr. Károlyi Attila képviselő javaslatára került a Balatoni út és a Hevesi utca találkozásánál lévő körforgalomhoz. A jövőben a motoros balesetekben lehunyt társaink emlékét hirdető táblát is szeretnénk elhelyezni a kopjafán - foglalta össze az elnök.

Az áthelyezés alkalmával Sifter Gergely káplán és Hella Ferenc református lelkész megáldotta az emlékhelyet, majd dr. Károlyi Attila képviselő fejezte ki reményét a jövőbeli biztonságos közlekedéssel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!