Hírek

2013.05.07. 13:03

Drótkerítéssel erősítették meg a zajvédő falat Nagykanizsán

Nagykanizsa - A sorozatos lakossági panaszok, illetve képviselői interpellációk után nemrég megoldást találtak a nagykanizsai Arany János utca 22-24. szám alatti zajvédő fal megvédésére. Az önkormányzat drótkerítést húzott a fa elemek elé.

Sámel József

A nagykanizsai Arany János utca autós forgalom előtti megnyitásakor a lakosság azt kérte azt önkormányzattól, hogy alakítsanak ki zajvédő falat a területen. A pozdorja lapokból álló építmény - 18 millió forintból -  el is készült, ám nem sokkal később a vandálok célpontjává vált a zajvédő fal. Néhány hónappal az átadást követően már alig lehetett sértetlen pozdorja lapot találni a kerítés vonalában, így a zajvédő fal nemhogy zajcsökkentő hatását nem tudta betölteni, de az utcaképet is csúfította. A jelenséget az ott lakókon kívül több képviselő is szóvá tette, ám az elfogadható és megfelelő műszaki megoldások túl költségesnek bizonyultak.  Ennek ellenére egy takarékosabb beavatkozással sikerült bizonyos szintű megoldást találni, nemrég drótkerítést húztak a zajvédő fal elé.

Az Arany János utcai zajvédő fal ügyével Balogh László képviselő is foglalkozott. A városatya szerint a drótkerítés nem szép, de legalább visszatartja a vandálokat. Fotó: Szakony Attila

- Nem tudom, hogy  ideiglenes vagy  végleges megoldás lesz a mostani,  de amióta ezt az ügyet felkapta a sajtó és drótkerítés védi a zajvédő falat, azóta a vandálok is elkerülik a környéket - szögezte le Balogh László, a terület képviselője, aki hozzátette: esztétikailag most sem szemet gyönyörködtető a látvány, de legalább nem romlik tovább a helyzet. A fal átépítésére, megerősítésére  kevés esély van, a hivatal szakemberei ugyanis már a fából készült zajvédő falat sem tartották indokoltnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!