Hírek

2013.03.05. 18:07

Vasárnap négy zalai településen tartanak időközi választást

Zala megye - Négy Zala megyei településen tartanak időközi választást vasárnap. Két községben az önkormányzat teljes összetételéről dönthetnek a helybéliek, két másik faluban viszont csak a polgármesteri poszt lesz a szavazás tétje.

Gyuricza Ferenc

Az időközi választásokra különböző okok miatt kerül sor. Zalaszentbalázson az új közös hivatal létrehozása körüli hercehurca, míg Tormaföldén személyi ellentétek vezettek oda, hogy tavaly decemberben feloszlatták magukat a testületek. Előbbi településen a polgármesteri posztra hárman, a négy fős képviselőtestületbe tízen pályáznak. Tormaföldén viharos előzmények után járulhatnak urnákhoz a községben élők - ketten indulnak polgármesterjelöltként, a négy képviselő pedig hét jelölt közül kerül kiválasztásra.

Rédicsen a november végén leköszönt polgármester székéért három jelölt küzd, míg Vindornyalakon a decemberben távozó településvezető utódját két jelölt közül választhatják ki a helyiek. Információink szerint valamennyi jelölt függetlenként indult. A voksokat minden érintett településen vasárnap reggel hat és este hét óra között adhatják le a választásra jogosultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!