Hírek

2013.03.12. 18:20

Kilenc település közös hivatala

Együttes testületi ülésen fogadta el a bázakerettyei közös önkormányzati hivatal költségvetését az a kilenc önkormányzat, amelyek a törvényi változások miatt ez évtől egy körjegyzőséget alkotnak. Az eseményre kedd este került sor Kerkaszentkirályon.

Gyuricza Ferenc

A rendezvényen Iványi László bázakerettyei polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy olyan törvényi feltételeket teremtett a jogalkotó, amelyek sem a bázakerettyei, sem a csörnyeföldi körjegyzőség esetében nem álltak fenn, így - bár lehetett volna más lehetőség is - az érintett települések az együttműködésben találták meg a kiutat.

Az érintett falvak - Bázakerettye, Maróc, Kiscsehi, Lispeszentadorján, Csörnyeföld, Muraszemenye, Szentmargitfalva és Kerkaszentkirály - összlakossága 2930 főt tesz ki, így mindkét kritériumát tekintve megfelelnek a közös hivatal működési feltételeinek. A házigazda polgármester, Pál Zoltán szerint remélhetőleg mindenki elégedettségére szolgál az együttműködés.

Az együttműködő települések polgármesterei dr. Ratkovics Ágnes körjegyzővel (első sorban, balról a harmadik) (Fotó: Gyuricza Ferenc)

A közös hivatal székhelye Bázakerettye lesz, Csörnyeföldön pedig állandó kirendeltség működik, szintén napi nyolc órás nyitva tartással, s teljes feladat-ellátási alkalmassággal. Az új hivatalt dr. Ratkovics Ágnes, az eddigi csörnyeföldi körjegyző vezeti, a munkatársak létszáma 11 fő, ebből egy státusz, az aljegyzői még betöltetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!