Hírek

2013.03.05. 08:11

Hurok a kutya nyakába - vádemelési javaslattal zárult az eljárás

Zalaegerszeg - Szomszédja kutyájának pusztulását okozta egy férfi, akihez folyamatosan átjárt az eb. Az ősszel indult nyomozás vádemelési javaslattal zárult.

zaol.hu

Vádemelési javaslattal zárta a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya azt a 2012. október 1-jén indult nyomozást, melyet állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt rendeltek el - közölte kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A gyanú szerint a 61 éves férfi hurkot vetett a kerítésére, hogy szomszédja kutyáit elüldözze. A férfi kihallgatása során elmondta: többször szólt szomszédjának, hogy éjszakára ne engedje szabadon kutyáit, mert bemennek udvarába és nem tud nyugodtan aludni. A gyanúsított megbánta, amit tett.

Az eb gazdája elmondta, hogy kedvencét szomszédja kerítése alá szorulva találta meg 2012. szeptember 28-án hajnalban, a bejárattól néhány méterre. A kutya már nem élt, nyaka beszorult a hurokba, melyet a gyanúsított kívülről szerelt a kerítésre.

Az eb gazdája beismerte, ő is látta, hogy a föld a kerítés alatt ki volt ásva, ugyanis kutyái többször átmentek oda.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság maradandó egészségkárosodás vagy pusztulás okozására alkalmas módon elkövetett állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt D. Ferenc zalaszentlőrinci lakossal szemben az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!