Hírek

2013.02.02. 11:50

Ételt osztott a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata

Zalaegerszeg – Kellemes gulyásillat fogadta az eső elől a sátor védelme alá húzódókat szombaton a volt zsinagóga melletti parkolóban, ahol a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata zalaegerszegi közössége szervezett étel- és ruhaosztást.

Magyar Hajnalka

A gulyáságyúban négyszáz adag tartalmas leves gőzölög, a sátorban helyet foglalók zsíros kenyeret majszolnak a forró tea mellé, mások a fogasokon lógó ruhák közt válogatnak, összesen egy tonnányi ruhanemű áll rendelkezésre. Mindezen túl még több mint 200 kiló almát is elropogtathatnak a betérők. Akikben nincs hiány, a méretes sátor már délelőtt megtelik.

Négyszáz adag gulyás főtt (Fotók: Katona Tibor)

-         Mi is tapasztaljuk, hogy megnőtt a rászorulók száma, így ki akarjuk venni a részünket a segítségnyújtásból – foglalja össze az akció célját Pers Tamás, a szeretetszolgálat frissen kinevezett vezetője. – Zalaegerszegiek vagyunk, úgy éreztünk, nekünk is dolgunk segíteni a várost. Nem csak a rászorulók éhségét feladatunk elverni, a lélek számára is kínálunk táplálékot.  A Hit Gyülekezete a szereteten alapul, ezt az érzést is tovább akarjuk adni, hogy erőt meríthessenek belőle a szükséget szenvedők.

Mint elmondja, sok támogatójuk akadt, s természetesen a gyülekezet tagjai is kivették a részüket a gyűjtésből, főzésből. A jövőben véradások szervezésével is csatlakozni akarnak a Vöröskereszt törekvéseihez.

Novák Péter jó étvággyal fogyasztja a zsíros kenyeret, elmélyült beszélgetésbe merülve régi ismerőseivel.

-         Pillanatnyilag van hol laknom, de ugyanolyan szegény vagyok, mint a hajléktalanok – mondja a negyvenhat éves férfi. – Eredetileg mezőgazdasági gépszerelőnek tanultam, de nem fejeztem be az iskolát, mert utolsó éven megszületett a fiam, dolgozni kellett. Ő ma már 28 éves, a lányom húsz lesz. Jó a kapcsolatunk, de messze laknak tőlem. Négy éve egyedül vagyok, alkalmi munkákból élek, egy adminisztrációs tévedés miatt nem számolták el minden évemet, így semmilyen pénzt nem kapok. Igyekszem fenntartani magamat, nem panaszkodom. Nem iszom, ne dohányzom, nem kávézok. Örülünk az ilyen lehetőségeknek, jól esik, hogy valaki segíteni akar. Hoztam magammal edényt, a gulyást hazaviszem, mert délután Fradi meccs lesz, és nagy drukker vagyok. Ilyenkor a nyakam köré tekerem a Fradi-sálat, a mezt kiterítem magam mellé, és most még meleg ebéd is lesz a szurkoláshoz

Nagykanizsán pedig regionális véradást rendezett a Hit Gyülekezet helyi szervezete szombaton. Mint azt a karitatív akció egyik szervezője, Varga Zoltán elmondta, a véradás sikere minden várakozásukat felülmúlta: csaknem félszáz véradó érkezett helyből, a megye más részéből, Vas megyéből, sőt, még Budapestről is. Ahogy fogalmazott, ez a Vöröskereszt szlogenje (Adj vért, és ments meg három életet!) szerint azt jeleni, hogy 150 embernek sikerült esélyt adniuk a túléléshez a kezdeményezéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!