Hírek

2013.02.05. 15:19

Elmebeteg volt a támadó Nagykanizsán

Nagykanizsa - A Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség indítványozza annak a férfinak az ideiglenes kényszergyógykezeltetését, aki hétfőn megtámadott egy nőt az Alsótemplomnál - tájékoztatta a Zalai Hírlapot dr. Pirger Csaba szóvivő.

Horváth-Balogh Attila

Mint arról hétfőn beszámoltunk, a támadót szolgálaton kívüli rendőrök "hatástalanították". A történtek részleteiről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője számolt be. Elmondta: egy szolgálati idején kívül a Zárda utcában sétáló rendőr arra lett figyelmes, hogy egy férfi egy nőt pofoz éppen. Rögtön szolgálatba helyezte magát, közölte a támadóval, hogy rendőr és felszólította: hagyja abba a nő bántalmazását. Erre a férfi menekülőre fogta a dolgot, majd amikor a rendőr utolérte, nekitámadt. Komoly ellenállást tanúsított, olyannyira, hogy végül csak két másik, szintén szolgálaton kívüli rendőr segítségével sikerült a földre vinni. A férfit ezt követően mentő szállította be a pszichiátriai osztályra, ahol sikerült lenyugtatni.

A támadás helyszíne. A sértett és a támadó ismerték egymást. Fotó: Szakony Attila

Mint kiderült, nem számított "újoncnak" sem a pszichiátrián, sem a hatóság előtt, korábban többször indult ellene eljárás kisebb bűncselekmények, zaklatás, garázdaság vétsége miatt.

Mint azt dr. Pirger Csaba elmondta: eddig azonban mindet meg kellett szüntetni a beszámíthatóságot kizáró kóros elmebetegsége miatt. Azonban a mostani vád a férfival szemben hatósági személy elleni erőszak, ennek okán a nyomozó ügyészség azt tervezi, hogy indítványozza ideiglenes kényszergyógykezeltetését az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben. A szóvivő azt is elmondta: a bántalmazott nő (aki egyébként korábban munkatársa volt az elkövetőnek) nem sérült meg a támadás során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!