Hírek

2013.01.05. 19:04

Kitüntetések a város napján Lentiben

Lenti - Lenti szemmel láthatóan megerősödött, ahogy az ország is két és fél év után mindannyiunk munkájának és kitartásának köszönhetően kigyógyult az apátiából, a reményvesztettség állapotából - mondta dr. Kövér László, a parlament elnöke a tegnap délután megtartott ünnepségen.

Gyuricza Ferenc

A negyedik legnagyobb lélekszámú zalai településen, Lentiben azért tartják az év első hétvégéjén a város napját, mert 1979-ben január 6-án vehették át a rang odaítéléséről szóló oklevelet. A szombati program ünnepi szentmisével vette kezdetét, ennek főcelebránsa a szombathelyi egyházmegye püspöke, dr. Veres András volt. A városi megemlékezésnek a több, mint 830 millió forintos, az Európai Unió által is támogatott átfogó városközponti rehabilitációs program révén felújított művelődési központ adott helyet. Az avatóbeszédet dr. Kövér László mondta, aki a fentieken túl személyes élményeiről is beszélt, mint mondotta: évtizedekkel ezelőtt errefelé utazva úgy érezte, mintha a világ perifériája felé közeledne. Az akkori állapotokhoz képest azonban Lenti és környezete megváltozott, a szögesdrótok felszámolásával, a határok egységesülésével és uniós tagságunkkal a város véghely szerepe - amit a zajdai laktanya és az ott állomásozó gépesített lövészdandár is erősített - megszűnt. Horváth László polgármester ugyancsak a fejlődésről beszélt, arról szólt, hogy az utóbbi három évben mintegy 2,3 milliárd forint értékű beruházás valósult meg Lentiben, köztük a már említett városközponti rehabilitáció, amely az elmúlt év során a legnagyobb zalai beruházásnak számított.

Seres Dóra fuvolaművész veszi át a Lenti Városért Díjat Horváth László polgármestertől és dr. Kövér Lászlótól, a Magyar Országgyűlés elnökétől

A program további részében az önkormányzat által alapított kitüntetések átadására került sor. Pro urbe díjat kapott Seres Dóra fuvolaművész és Magyar Bálint színész-énekes, további négy személy - Borsos Lászlóné, Gerencsér Gyuláné, Becze Klára, Stángli Tibor -, valamint a Szivárvány Kamarakórus pedig szakági elismerésben részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!