Hírek

2012.12.10. 18:55

Közvetlen légi járat Riga és Sármellék között

Budapest - Három éves megállapodást írt alá a lett airBaltic légitársaság és a Hévíz-Balaton Airport Kft., amelynek köszönhetően május 4-étől hetente egyszer közvetlen légi járat közlekedik a rigai nemzetközi repülőtér és a sármelléki Hévíz-Balaton Airport között – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Papp Gábor, a sármelléki repülőteret működtető Hévíz város polgármestere.

Osváth Sarolta

- A közvetlen, menetrendszerinti légi járat megindulása az első sikeres lépés ahhoz, hogy Hévíz-Balaton Airport Nyugat-Magyarország regionális repterévé váljon, és ezzel a Balaton turisztikai térség számára új piacok nyíljanak meg - hangsúlyozta Papp Gábor. - Most Hévíz mellett szeretnénk a többi gyógyfürdő-várost, Zalakarost, Büköt és Sárvárt, valamint a térség önkormányzatait, turisztikai szervezeteit összefogni és bekapcsolni az „álom-desztinációt", vagyis az észak-európai piacot megcélzó marketing kampányba, amellyel az üdülő- és gyógyturisztikai kínálatunkra hívjuk fel a figyelmet - tette hozzá. Jó döntésnek értékelte a repülőtér működtetésének átvételét, amely már az idén várakozáson felül teljesített. Lapunknak elmondta, további megállapodások vannak előkészületben, egyebek közt az orosz piacról mutatkozik fokozott érdeklődés.

Balról: Janis Vanags, az Air Baltic légitársaság kommunikációs igazgatója, a tolmács (b2), Papp Gábor Hévíz polgármestere és Székely György a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Európa képviseletvezetője egy budapesti szállodában, ahol Hévíz önkormányzata és a Magyar Turizmus Zrt. bemutatja a Hévíz-Balaton Airportot és a repülőtérre érkező új légi járatot 2012. december 10-én. MTI Fotó: Földi Imre

- A Hévíz-Balaton Airport éves utasforgalma eléri a 19 ezret - tájékoztatott Benkő Attila, ügyvezető igazgató, főként chartergépeken német, norvég és orosz utasok érkeznek. A repülőtér azonban 300 ezer utas fogadására lenne képes. A bővülésnek technikai akadálya nincs, a sikeres működéshez elengedhetetlen a járatok számának növelése.

Székely György, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Európáért felelős képviseleti vezetője alátámasztva az észak-európai desztináció fontosságát, hangsúlyozta: az Európa nyolc stabil gazdasági helyzetű országát összefogó térség jelentős turisztikai beutazó piacot jelent, Németország után jelenleg is innét érkezik a legtöbb vendég hazánkba.

 

Janis Vanagstól, az airBaltic alelnökétől megtudtuk: a 76 személyes menetrendszerinti gépeik a nyári menetrendben szombatonként közlekednek majd Riga és Sármellék között, a 2,5 órás repülőút induló ára egy irányba 41 euro lesz. Jelentős forgalomra számítanak, mivel Rigából egy átszállással több mint 50 célállomást lehet elérni, s ha szükséges, bővítik a balatoni járatukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!