Hírek

2012.12.10. 21:45

Bécs Tiborné maradt a polgármester Kustánszegen

Kustánszeg - Nem szeretnék további ellenségeskedést, mert állandó veszekedésben nem lehet dolgozni. Örülök a győzelemnek, és annak, hogy az emberek többsége szerint jól végzem a munkám - mondta el Bécs Tiborné, Kustánszeg újraválasztott polgármestere.

Horváth A. Attila

Bécs Tiborné, a település eddigi vezetője a vasárnapi időközi választáson újra megszerezte a polgármesterjelöltekre leadott szavazatok többségét. A négyfős képviselő-testületbe 10 jelölt közül Gyenese Norbert, Lakatos Dezső, id. Pulger István és Srágli Mónika jutott be a voksok alapján.

Bécs Tiborné polgármester. Fotó: archív

A választással hosszú procedúra zárult le - vagy legalábbis jutott nyugvópontra - a település közéletében. Ismert, 2011 februárjában tragikus körülmények között elhunyt a település akkori polgármestere, majd a májusi időközi választáson a jelöltek közül Bécs Tibornénak szavazott bizalmat a lakók többsége. Ám a viták állandósultak az önkormányzatban és a falu lakossága megosztottá vált, a nézeleltérések végül odáig vezettek, hogy a testület idén szeptemberben feloszlatta magát. Az új időközi választáson megint Bécs Tiborné győzött.

-. Én itt születtem, és mindig is segíteni kívántam a településen élőket. Azt hiszem, ezt ismerték el az emberek, annak ellenére, hogy sok hazug támadás ért a közelmúltban. Én mindent tudni szeretnék a faluban zajló dolgokról, de ez nem mindenkinek tetszik. Remélem, hogy véget érnek a veszekedések, bár most is bekerültek a testületbe olyan emberek, akiknek a céljait nem ismerem válaszolta arra a kérdésünkre, hogy bízik-e a békesség helyreállításában. Bécs Tiborné hozzátette: a sok vitát kiváltó közös önkormányzati hivatal ügyében hamarosan új fejlemények várhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!