Hírek

2012.11.08. 21:51

Panasz: gondot okoz a víz az Alkotmány utcai garázsoknál

Zalaegerszeg - Régi problémára hívta fel a Zalai Hírlap figyelmét az Alkotmány utcában élő olvasónk: mint mondta, esőzések alkalmával ellepi a víz és a sár a garázsokhoz vezető utat, sőt, a lakóház falait is áztatja a csapadék.

Horváth A. Attila

Boronyák Eszter öt éve él az Alkotmány utcai társasházban, és a garázsa is itt, az épülettel szemben található. Mint mondta, többször kérte már az önkormányzattól, hogy kapjon szilárd burkolatot az út, jelenleg ugyanis egy földes, helyenként kaviccsal fedett, megsüllyedt szakaszon lehet megközelíteni a területet. Problémát jelent az is, hogy a közeli dombról lezúduló víz elvezetése megoldatlan, ezért nagyobb esőben legfejlebb gumicsizmában lehet megközelíteni a garázsokat. Hétfőn is hasonló volt a helyzet.

- A garázsba is befolyik a víz, a mellette húzódó árok ugyanis nem képes elvezetni a nagyobb mennyiséget. Ez igenis kárt okoz a tulajdonosoknak. Ígéretet már kaptunk, de nem szeretnénk még évekig várni a javítással - mondta.

Az építési terv elkészült

A polgármesteri hivatal közútkezelő szakreferense, Vas István megkeresésünkre jelezte: ismerik a problémát, és ő is úgy látja, az útszakasz aszfaltozása jelentene megoldást. Mivel a területen zárt csapadékcsatorna nincs kiépítve, ezért a felszíni nyílt árokban kell megoldani a vízelvezetést.

- Az útépítési terveink elkészültek, az önkormányzat finanszírozási lehetőségein múlik tehát az, hogy mikor indulhat a beruházás - hangsúlyozta a szakember. Hozzátette: a belső garázsok megközelítésére szolgáló útszakaszról van szó, amelynek átmenő forgalmat nem kell elvezetnie.

Makovecz Tamás, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: a feltárt műszaki problémák ismeretében egyeztetést kezdeményez a beruházás költségeiről. Ha a város jövő évi költségvetésében meglesz a forrás, rendezik a helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!