Hírek

2012.11.09. 17:10

Fennmarad a kistérségi társulás Lentiben

Lenti - A járások kialakítását követően is fennmarad az 51 önkormányzatot összefogó többcélú kistérségi társulás - erről döntöttek a települési szövetség tagjai a csütörtökön este megtartott ülésen. A feladatok ellátását illetően azonban még további egyeztetésekre lesz szükség.

Gyuricza Ferenc

A kistérségi társulás fenntartását többek között azért tartották indokoltnak, mert vannak kötelező önkormányzati feladatok, amelyek ellátását társulási formában célszerű megoldani. Ezek közé tartozik a háziorvosi ügyelet, valamint a gyermekjóléti ellátás biztosítása, de az ülést levezető Horváth László elnök szerint a még folyamatban lévő európai uniós pályázatok is azt indokolják, hogy továbbra is maradjon fenn a társulás. Néhány további feladat - köztük a házi gondozás - ügyében további egyeztetésekre lesz még szükség.

A tanácsülésen részt vevők azt is elfogadták, hogy előkészítik a munkaszervezet átalakítását és létszámának csökkentését, azt viszont még nem döntötték el, hogy az melyik polgármesteri hivatalba vagy körjegyzőségbe integrálódik be. Az ésszerű javaslat az lenne, ha ezt a feladatot a kistérség egyetlen városa, s egyben legnagyobb települése, Lenti vállalná fel, ám végül abban maradtak a résztvevők, hogy a polgármesterek a végső szó kimondása előtt tájékozódnak arról, más településnek van-e ez irányú igénye. A fentiek miatt Horváth László javasolta: lehetőség szerint még novemberben tartsanak egy újabb ülést, ahol az említett nyitott kérdésekre újra visszatérnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!