Hírek

2012.10.21. 21:13

Latin, standard, orientális - táncok hétvégéje Zalában

Nagykanizsa, Zalaegerszeg – A tánc jegyében telt a hét vége mindkét megyei jogú városban. Zalaegerszegen a hastáncosok, Nagykanizsán a versenytáncosok találkoztak.

Sámel József

Nagykanizsán a hét végén három latin és standard táncversenyt rendezett a házigazda Eraklin Táncklub.
– Szombaton volt a III. Eraklin Kupa Klubközi Táncverseny, melyen közel 50 páros versengett különböző korcsoportokban – említette Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub vezetője, s hozzátette: délután a D, C, B, A osztályos ifjúsági országos bajnokság helyszíne volt a Zsigmondy-csarnok, ahol a 15–18 éves korosztály legtehetségesebb párosai mérték össze tudásukat.

Vasárnap este az egész hét végét megkoronázandó rendezték meg a III. Kanizsa Kupát. A meghívásos nemzetközi tíztáncversenyen 8 remek párost láthatott a közönség. – Tavaly nagy küzdelemben sikerült megnyernünk a Kanizsa Kupát, így most címvédőként érkeztünk, s reméljük úgy is távozunk – mondta Budai Attila és Barna Lilla, akik nemrég a Pekingben rendezett világbajnokság freestyle kategóriájában értek el 8. helyezést.

Zalaegerszegen ötödször rendezték meg a Westoriental Nemzetközi Hastánc Fesztivált, amelyet szombaton Balaicz Zoltán alpolgármester nyitott meg a Keresztury VMK-ban. A szervező, Nemesházi Bernadett, a Nasreen Hastánc Stúdió és az Ezer Rózsa Kertje Hastánccsoport vezetője elmondta: a fesztivál célja, hogy megismertesse az orientális táncokat az érdeklődőkkel, másrészt, hogy a rendezvényhez kapcsolódó versenyen felmérhessék tudásukat az amatőr, profi és félprofi nevezők. Idén 26 csoport és 23 szólista jelentkezett az ország minden részéből. A zsűriben helyet foglaló szaktekintélyek a nyitógálán mutatkoztak be a közönségnek. Köztük volt a fesztivál sztárvendége, a görög származású, Bécsben oktató Alexandros. A pályafutását atlétaként kezdő hastáncos továbbképzést is tartott a fesztiválon.

A versenytáncosokról galéria itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!