Hírek

2012.10.28. 22:22

Két templom is megszépült Zalában (fotókkal, videóval)

Nagykanizsa, Szepetnek - Két vallási felekezet is ünnepelt vasárnap délután Dél-Zalában: a közösségek felújított templomaikat vehették hivatalosan is birtokba.

Horváth-Balogh Attila

Nagykanizsa kiskanizsai városrészében az immár kívülbelül megújult Sarlós Boldogasszony Templomot szentelte meg Balás Béla, a Kaposvári Egyházmegye főpásztora. A római katolikus templom felújítása pár évvel ezelőtt kezdődött, előbb az épület külső részét újították fel, a küszöbtől a toronyig. Ahogy az anyagi lehetőségek engedték, úgy került sor idén a templombelső festésére és a fűtési rendszer korszerűsítésére. Ez a komplex folyamat zárult a vasárnapi szenteléssel.

A galériáért kattintson a képre!

Videó:

Szepetneken a 190 évvel ezelőtt épült evangélikus templom szépült meg. A beruházást egy pályázat 21 millió, a somogy-zalai evangélikus egyházmegye és a sormási termelőszövetkezet pedig 500-500 ezer forinttal támogatta. Mint azt Deme Dávid lelkész-esperes elmondta: itt is teljes körű külső-belső rekonstrukcióra, a falak újravakolására, szigetelésére, aljzatcserére, burkolásra, a nyílászárók cseréjére, a villamos hálózat korszerűsítésére, tetőcserére és természetesen festésre került sor. A lelkész kiemelte: a körülbelül 90 fős gyülekezet tagjai és az innét elszármazottak csaknem 2 millió forintnyi adománnyal járultak hozzá a munkálatokhoz, ami példaértékű. A vasárnapi hálaadó istentiszteleten Szemerei János nyugat-dunántúli evangélikus püspök hirdetett igét.

A galériáért kattintson a képre!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!