Papírfonás, makramé

2024.05.27. 12:00

Szakköri kiállításmegnyitó Kerkakutason

Korosa Titanilla

A szakkörök résztvevői, jobbról Gerencsér Bernadett, mellette Szatmáriné Takács Lívia

Fotó: Korosa Titanilla

A napokban nyitották meg Kerkakutason a papírfonás és makramé szakkörökön résztvevők munkáiból összeállított kiállítást.

Fotó: Korosa Titanilla

Második alkalommal csatlakoztak idén a Nemzeti Művelődési Intézet felhívásához Kerkakutason, tavaly a mézeskalács készítéssel ismerkedtek.

Fotó: Korosa Titanilla

- Decemberben kezdtük el a foglalkozásokat, először a papírfonással, ez kicsit nehezebbnek bizonyult a résztvevőknek, nagyon aprólékos munka, a makramé készítés akadályát már könnyebben vettük, jobban kézre állt – tudtuk meg Szatmáriné Takács Lívia szakkörvezetőtől, közművelődési munkatárstól. - A kapott videókon látottakon túl saját ötleteket is belevittünk az egyes darabok készítésébe.

Fotó: Korosa Titanilla

Mindkét szakkör munkájába ugyanazon érdeklődők kapcsolódtak be, elmondták, hogy a foglalkozások nagyon jó hangulatban teltek el. Főként az idősebbek örültek a lehetőségnek, szívesen jöttek, kimozdulhattak otthonról, jó alkalom volt a közös beszélgetésekre is.

Fotó: Korosa Titanilla

A tárlaton felvonultatott munkákon látható, hogy mindként szakkör résztvevőinek jó a kézügyessége, hiszen szép alkotások születtek. Mindezt Gerencsér Bernadett, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala vármegyei intézetének térségi koordinátora is megerősítette köszöntőjében. Mint mondta: az alkotások mind egy-egy személyes történetet mesélnek és tükrözik azt a szenvedélyt és elkötelezettséget, amellyel a szakkörök résztvevői munkájukat végezték.

Fotó: Korosa Titanilla

Kiemelte, hogy az ilyen típusú programok lehetővé teszik, hogy a közösségekben ne hagyják elfelejtődni, sőt, átörökítsék a kézműves hagyományokat és lehetőséget teremtsenek a kreativitás kibontakozására, az új dolgok kipróbálására.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában