Október elsejéig felkészülnek az átadás-átvételre

2024.06.17. 19:00

Átvette megbízólevelét a polgármester és a nemzetiségi önkormányzatok tagjai

Nagykanizsán egyelőre csak Horváth Jácint polgármester, illetve a horvát, a német és a roma nemzetiségi önkormányzat tagjai vehették át megbízóleveleiket, miután az önkormányzati választással kapcsolatban jogorvoslati kérelmet nyújtott be egy képviselőjelölt. Ameddig ezt a kérelmet nem bírálják el vagy jogerőre nem emelkedik a döntés, addig eredményt sem lehet hirdetni.

Pásztor András

A horvát, a német és a roma nemzetiségi önkormányzatok képviselői

Fotó: Szakony Attila

Ettől függetlenül hétfőn a Vasemberház dísztermében dr. Baumgartner Imre, a helyi választási bizottság elnöke úgy fogalmazott: a választás törvényesen zajlott.

Ezt követően átadta a megbízólevelet Horváth Jácint polgármesternek, majd a nemzetiségi önkormányzatok képviselőinek.

A hivatalos aktust követően Horváth Jácint úgy nyilatkozott: október elsejéig felkészülnek az átadás-átvételre, addig azonban a jelenlegi testület még két közgyűlést tart, ám ezen üléseken már nem várhatóak komolyabb, az önkormányzat működését befolyásoló döntések.

Horváth Jácint polgármester
Fotó: Szakony Attila

Arról egyelőre még nem egyeztettünk, hogy egy vagy két alpolgármestert választunk, illetve arról sem tudok nyilatkozni, hogy a tanácsnoki rendszer megmarad-e, de az biztos, hogy szeretnénk minél gördülékenyebben levezényelni az átmenetet - mondta Nagykanizsa új polgármestere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában