Önkormányzati választás

2024.06.17. 18:30

A győzelem felelősséggel is jár – Letenyén is átvették a megbízóleveleket

Nemcsak törvényi, hanem erkölcsi kötelesség is a város szolgálata, ehhez kapta meg az újonnan megválasztott polgármester és a képviselő-testület a helyi lakosok bizalmát. Vida László, Letenye októberben hivatalba lépő városvezetője mondta mindezt megbízólevelének átvétele kapcsán.

Gyuricza Ferenc

Vida László szerint a részvételi arány és a személyére leadott szavazatok száma alapján kijelenthető, hogy komoly terhet, felelősséget kapott, de ugyanez vonatkozik a képviselő-testület tagjaira is.

Fotó: Szakony Attila

Mint arról lapunkban már beszámoltunk, a június 9-i önkormányzati választás során Letenyén a Fidesz-KDNP jelöltjeként indult Vida László jelentős többséget kapott. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a lakosság közel 60 százaléka adta le voksát, ennek során Vida László 1274, míg a jelenleg regnáló polgármester, Farkas Szilárd 555 szavazatot kapott. Az érvénytelen voksok száma 91 volt. Szinte teljesen kicserélődik a képviselő-testület tagsága is, a választók a jelenleg is képviselő, s 813 szavazattal újraválasztott Somogyi Tibor mellett Mezriczky Istvánnak (865 voks), Soós Juditnak (674 voks), Horváth Dávidnak (666 voks), Bedőcs Attilának (638 voks) és Somogyi Zoltánnak (632 voks) szavazott bizalmat, ők mindannyian független jelöltként indultak.

– Érezhető volt a lakosság változásra való igénye, azonban ilyen arányú győzelemre nem számítottam – fogalmazta meg Vida László. – Rendkívül hálás vagyok, amiért ilyen sokan mozdultak meg az új településvezetés létrejöttéért, és azért a rengeteg szavazatért, amit a Letenyén élőktől kaptam. A város lakosságának támogatása borzasztóan fontos számomra, hiszen csak együttes erővel tudjuk majd elérni a kívánt célokat.

Fotó: Szakony Attila

Vida László szerint a részvételi arány és a személyére leadott szavazatok száma alapján kijelenthető, hogy komoly terhet, felelősséget kapott, de ugyanez vonatkozik a képviselő-testület tagjaira is. Úgy fogalmazott: a letenyeiek által ráruházott felhatalmazással és bizalommal nem élhetnek vissza, mindent meg kell tenniük azért, hogy a város érdekeit és a településen élőket szolgálják döntéseikkel. Hozzátette: három hónapjuk van felkészülni arra, hogy ezt a munkát tudatosan megkezdhessék, hiszen október elsejéig még az előző polgármester és testülete végzik feladataikat.

Vida László mandátumának kezdetéig, október elsejéig szeretné kihasználni a rendelkezésre álló időt arra, hogy a település minél több lakójával találkozhasson, s velük olyan tartalmas beszélgetéseket folytasson, amelyekből egyértelműen körvonalazódnak a városlakók igényei, vágyai a település jövőjét illetően. Olyan reális célok kialakítását tervezi együttes erővel, amelyek mielőbbi előrelépést hoznak Letenye mindennapjaiban.

Az újonnan megválasztott polgármester végül kiemelte: ahhoz, hogy érdemben elkezdődhessen a város szolgálata, az is szükséges, hogy a még hivatalban lévő városvezetők olyan felelős döntéseket hozzanak, amelyek nem sodorják még nehezebb helyzetbe a város önkormányzatát, hiszen Letenye fejlődése mindannyiunk érdeke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában