Pályázati forrásból 95 millió forintot nyertek

2024.05.27. 12:30

A régi helyén épült az új kultúrház

A zalai vármegyehatár melletti somogyi kistelepülésen Pogányszentpéteren szombaton az elmúlt 30 év legnagyobb beruházásaként új kultúrházat avattak fel, mely a régi épület helyén épült.

Benedek Bálint

A szalagátvágás ünnepélyes pillanata, balról: Szászfalvi László, Flinger Tamás, Huszti Gábor és Petrovácz Tamás

Fotó: ZH

Az eseményen Flinger Tamás polgármester elmondta: a régi, több mint 90 éves korszerűtlen épület veszélyessé vált, ezért pályáztak új intézmény építésére. Ehhez tavaly márciusban 95 millió forintot nyertek a Terület- és településfejlesztési operatív program plusz keretén belül. Akkoriban emelkedett az építőanyagok ára, viszont a harmadik közbeszerzési eljárás sikerre vezetett, és a nagykanizsai Gejzír Kanizsa Kft. állt neki tavaly szeptemberben az építkezésnek. Szerencsére az építés során minden kihívást gyorsan és hatékonyan oldották meg, és a végeredmény igazán lenyűgöző, modern és kitűnő minőségű lett. A műszaki átadás-átvétel az elkövetkező hetekben történik majd meg.

Pogányszentpéter a mostani önkormányzati ciklusban több mint negyed milliárd forintot nyert a különböző pályázatokon. A lokálpatrióta településvezető elkötelezettségét Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője is méltatta. Ezt követően az új, 130 négyzetméteres intézményről beszélt még Huszti Gábor a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke és Isó Edina a Nemzeti Művelődési Intézet Somogy Vármegyei igazgatója. A rendezvényen megjelent még: a kivitelező cég ügyvezetője, Petrovácz Tamás, Laczkó-Angi Gyula helyettes-esperes és Kadlecsik Zoltán evangélikus lelkész. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában