35 hallgató ad számot tudásáról

2024.06.17. 17:30

Záróvizsgák a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ Gazdálkodási Karán

A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ alapképzéses végzős hallgatói ezekben a napokban teszik le záróvizsgáikat. Összesen 35 hallgató ad számot tudásáról (24 nappalis, 11 levelezős), ezen belül Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg részéről 26 fő, a Műszaki Informatikai Kar részéről 9 fő tesz záróvizsgát, míg a Mérnöki Kar részéről június 12-én 2 fő már sikeresen letette a záróvizsgáját.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Palányi Ildikó gratulál Molnár Máténak a sikeres záróvizsgához. Jobbra Zsohárné Kovács Kornélia végzős hallgató

Fotó: Pezzetta Umberto

Hétfőn délben, ottjártunkkor a négy, egy-egy külső szakértővel kiegészült vizsgabizottság már a feleleteket és a szakdolgozatokat megvédő szóbeli kiegészítéseket értékelte, majd bizottságonként tájékoztatta a hallgatókat az eredményről. Dr. Palányi Ildikó a Gazdálkodási Kar dékánja lapunknak elmondta, gazdász és gazdasági informatikus szakokon felsőoktatási szakképzésben részt vevők is számot adtak a tudásukról.

Bizottsági eredményhirdetés a gazdálkodás-menedzsment szakon
Fotó: Pezzetta Umberto

A dolgozatok között számos aktuális témát érintővel találkoztak, az egyik legfontosabb a kis- és középvállalkozások finanszírozása volt, de a Covid19-nek a gazdaságra gyakorolt hatása is naprakész kutatást és tájékozottságot igényelt.  A gazdálkodás-menedzsment bizottságban nemzetközi gazdaságtörténeti jelentőséggel is bíró államvizsga munkával is találkoztak. Palányi Ildikó a Nagyné dr. Halász Zsuzsanna adjunktus, Csalló Andrea, a Számpont Kft. ügyvezetője alkotta bizottság elégedettségékről számolt be a hallgatóknak, a befektetett munka meghozta a gyümölcsét, a diákok jó színvonalon feleltek meg az elvárásoknak. A legjobbakat várják vissza mesterképzésre, illetve a felsőoktatási szakképzésben végzetteket az alapképzésre. 

-Gazdálkodás-menedzsment szakon végeztem el az alapképzést, a szakdolgozatomban azt vizsgáltam, hogy az orosz-ukrán háború milyen hatást gyakorol a magyarországi gazdaságra, kereskedelemre, iparra, ehhez aktuális nemzetközi, főleg angol nyelvű és hazai forrásokat használtam, a téma szakirodalma inkább az interneten bőséges - mondta a zalaegerszegi végzős, Molnár Máté. - A feleletemben kitértem az infláció okozta problémákra is. A mesterképzést még fontolgatom, a legközelebbi tervem Budapesthez kötődik, ott szeretnék a versenyszférában tapasztalatot szerezni.

Mint az eredményhirdetéskor kiderült, Molnár Máté jelesre teljesítette a záróvizsga követelményeit.

A diplomaosztó ünnepségre július 12-én kerül sor a PE zalaegerszegi kampuszán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában