Hírek

2012.09.16. 08:16

Félezernél több trófeával Keszthelyen

Keszthely - Az 1971-es vadászati kiállítás óta nem mutattak be egyszerre annyi trófeát, mint az első alkalommal megrendezett Festetics trófeaszemlén. A történelmet író, rendkívüli tárlatot szombaton nyitották meg a Helikon kastélymúzeumhoz tartozó Vadászati Múzeum udvarán.

Sámel József

 

Pálinkás Róbert házigazda igazgató sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 563 - hazánk számos részéről származó nagyvad és egyéb - trófeát tekinthetnek meg az érdeklődők. Köztük ötöt a Festeticsek egykori gyűjteményéből. Elmondta: a darabokra hosszas, kitartó kutatás után sikerült rábukkanni, azok - s majdan várhatóan újabbak is – a múzeum gyűjteményét gyarapítják. Úgy fogalmazott, büszke arra, hogy rangos rendezvénnyel tudták bővíteni a programjaik sorát, olyannal, mely nem csak a nagyközönségnek, hanem a szakmának, a vadászoknak is szól. Tengerdi Győző, a szervezésben főszerepet vállaló veszprémi HM VERGA Zrt. vezérigazgatója megnyitó beszédében méltatta a trófeaszemlét, kijelentve: a város és a múzeum példás összefogásnak köszönhetően új színfolttal gazdagodott. A trófeaszemle nem csupán látványosságot jelent a közönség számára, hanem bemutatja a vadászat szépségét, kultúráját, s azt a nem kis feladatot, melyet a vadgazdálkodás terén kell elvégezni.

A vasárnap estig látogatható program keretében tegnap képzőművészeti kiállítást nyitottak, díjakat adtak át, solymászbemutatót, trófeaszemlét, szakmai tárlatvezetéseket tartottak, dr. Faragó Sándor professzor pedig Vadászni pedig szükséges címmel tartott előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!