Hírek

2012.08.17. 11:22

MSZP: kérdések az egerszegi közétkeztetésről

Zalaegerszeg - Miért zárták ki már a közbeszerzés kiírásakor a zalaegerszegi vállalkozásokat, és miért egy budapesti cég üzemeltetheti tovább a városi közétkeztetést? - tették fel a kérdést pénteki sajtótájékoztatójukon az MSZP megyeszékhelyi szervezetének politikusai.

Horváth A. Attila

Kiss Ferenc önkormányzati képviselő elmondta: még júniusban interpellált a közgyűlésben arról, hogy a Zalagast Kft. közétkeztetésre vonatkozó szerződése lejárt, ezért ki kellett volna írni a feladatellátásra a közbeszerzést. Az interpelláció után megjelent a kiírás, ám abban olyan feltételek szerepeltek (600 milliós bevétel az elmúlt 3 évben, 100 milliós fejlesztés), amelyek eleve kizárták, hogy a helyi Zalagast indulhasson a pályázaton.

A sajtótájékoztatón elhangzott: egy fővárosi cég, a HunGast nyerte a közbeszerzést, miután az egyetlen vetélytársról a hiánypótlás során kiderült, hogy nem felel meg a feltételeknek. Kiss Ferenc úgy tudja, e másik pályázó az a Pensió 17 Kft. volt, amelyik a nagykanizsai közétkeztetést nyerte el, szintén budapesti cégként.

- Mennyivel kerül majd többe Zalaegerszegen a közétkeztetés? Miért nem jelentette be a város hivatalosan a közbeszerzés végeredményét?- kérdezte Kiss Ferenc.

Frakciótársa, Major Gábor további kérdéseket tett fel: - Miért kellett a közbeszerzés kiírását egy külső, szintén budapesti cégre bízni, ha a polgármesteri hivatalnak is van közbeszerzési osztálya? Miért zárták ki az elmúlt években jól teljesítő helyi céget már a kiírás során? Mennyi pénzért vállalta a közétkeztetést a HunGast?

Major Gábor jelezte: a HunGast (amely a nyáron megvásárolta a Zalagastot) szorosan kapcsolódik az S-Food nevű céghez, amelynek vezetői között tudomása szerint György Zoltánhoz közel álló személyek is megtalálhatók. (György Zoltán a gébárti létesítményeket üzemeltető cégcsoport vezetője).

- Lehetséges-e, hogy egy Fidesz-közeli cégbirodalom újabb bástyát épített ki Zalaegerszegen? - kérdezte végül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!