Hírek

2012.08.03. 10:16

Bérkompenzációs pályázatokkal 5000 zalai munkahely megtartható

Zalaegerszeg - A munkabérek nettó értékének megőrzéséhez szükséges béremelések támogatására 21 milliárd forint állt rendelkezésre országosan. Zala megyében 95 szervezet nyújtott be pályázatot.

Hajdu Péter

Mint pénteken a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjában tartott sajtótájékoztatón Borsos József igazgató elmondta, a bérkompenzációs támogatásra viszonylag nagy volt az érdeklődés, és mind a 95 beadott pályázatot beküldő munkáltató megkapta a támogatást. Eddig 76 pályázatra kötötték meg a támogatási szerződést, és az első előlegeket el is utalták a pályázóknak. Két szerződő lemondott a támogatásról. Ennek oka az volt, hogy több olyan pályázat is lehetőséget kínált, amelyek kizárják egymást, s menet közben ketten más lehetőséget választottak. Öten határidő hosszabbítást kértek, és 12 pályázóval még folyamatban van a szerződéskötés, ami napokon belül aláírásra kerül. A megyében 187 millió 704 ezer forint bérkompenzációs támogatásra benyújtott pályázat révén közel ötezer munkavállaló állását lehet megőrizni, ugyanis a létszám megtartása volt az egyik feltétel - mondta el az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!