Hírek

2012.08.24. 14:49

A kajakos Németh Ádám tíz centire a dobogótól

Nagykanizsa - A Kanizsa Kajak-Kenu Klub fiatal és felnőtt versenyzői országos viadalokon bizonyították a tudásukat. A legjobb eredményeket a masters bajnokságon szereplő Gaál Zsolt szállította.

Benedek Bálint

A felnőttek országos bajnokságát Szolnokon rendezték meg, ahol olimpikonokkal tűzdelt élmezőny képviseltette magát. A K1 200 méteren a kanizsai Németh Ádám többek közt az olimpiai 6. Dudás Miklóssal és számos korosztályos világbajnokkal küzdött meg. Németh az előfutamból másodikként került a döntőbe, ahol Dudás papírforma-diadalt aratott, a dél-zalai kajakos pedig tíz centiméterrel lemaradva a dobogóról negyedik lett.
A kanizsaiak fiataljai Sukorón, a Velencei-tavon, utánpótlás országos bajnokságon szálltak vízre. Az 1998-as születésű Simon Csaba és Vért Levente K2 500 méteren evezett a legjobban, 5. helyen ért célba, míg K2 4000 méteren 6. lett.
A legidősebbek viadalán, a masters országos bajnokságon a kanizsai Gaál Zsolt a 40-45 éves kategóriában állt rajthoz a Duna holtágán, Fadd-Domboriban. K1 500 méteren bronzérmet szerzett, majd ugyanezen a távon, de már kenu négyesben a budapesti Beder Krisztián, a szegedi Hackler Erik és a sokszoros világbajnok csepeli Csabai Edvin oldalán aranyérmet nyert.
- Bár Németh Ádám nem jutott el az olimpiára, a tűz továbbra is ég benne, mi pedig támogatjuk a versenyzését - mondta Varga Péter, a Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke. - Örömünkre egyre több tehetséges fiatalunk szerepel jól a viadalokon, és egyetlen kenusunk, Gaál Zsolt jó szereplése is lendületet adhat az utánpótlás generációnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!