Hírek

2012.07.03. 18:33

Programokban gazdag jubileumi év Keszthelyen

Keszthely - Jubileumi év az idei a Goldmark Károly Művelődési Központ életében: hatvan éve nyílt meg a kulturális intézmény. A programok is ennek jegyében zajlanak.

Sámel József

– Hatvan éve nyitották meg a Goldmark Károly Művelődési Központot, tízéves a Balaton Színház és a Táncpanoráma, s két évtizede indult a Keszthelyi Borfesztivál. A népi kismesterségek szakkör 30 éve működik – sorolta a kerek évszámokat Csengei Ágota igazgató, s elmondta: nemrég ünnepségen emlékeztek meg a művelődési központ alapításáról. Nyitásként Merényi Judit édesapja, Merényi Elemér igazgatói munkájára emlékezett, s felidézte a táncot oktató édesanyja tevékenységét is.

Cséby Géza arról a 29 évről szólt, melynek során ő vezette a Goldmarkot. A Balaton Színház beindítására és a Helikoni Ünnepségek szervezésére emlékezik a legszívesebben.

Az intézmény jelenét Csengei Ágota idézte: – Szeretem a tematikus rendezvényeket, ennek jegyében indítottuk az esküvői kiállítást, a természetgyógyász napokat, a nők, illetve a születés hetét, a suli-buli tanévzárót, a 100 hungarikum bormustrát. A többi program és képzés is fontos az életünkben – mondta. Elismeréseket is alapítottak idén: a Cserépbaba-díjat a Vajda- gimnázium pedagógusa, Szabó Edit kapta, a Nagyvarázsló- díjat pedig a Ziegler Nyomda vezetője, Ziegler Károly. Mint megtudtuk: a nyári szezon is tele lesz programmal, az egyik legnagyobb a keszthelyi Fő tér átadása köré „csoportosuló” háromnapos rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!