Hírek

2012.07.03. 20:14

Civilekkel váltanák le a vezetést Nagykanizsán

Nagykanizsa - A város pénzügyi helyzetéről és a helyi politikában a civil összefogás fontosságáról ejtett szót keddi tájékoztatóján a Kanizsáért Közéleti Egyesület.

Sámel József

Marton István elnök elmondta: a legutóbbi közgyűlésen ismét kérte a város pénzügyi helyzetére vonatkozó adatokat – többek közt a folyószámla- egyenleget, a működési és felhalmozási célú hitelek nagyságát, illetve a kötvényekkel kapcsolatos számadatokat is. A képviselő abszolút antidemokratikusnak tartja, hogy kvázi könyörögni kell ezekért a közérdekű adatokért, melyeket bármelyik kanizsai állampolgárnak köteles lenne kiadni a hivatal.

Marton István hozzátette: elszomorító, hogy az elmúlt két évben mintegy 70 százalékkal növekedett a város adósságállománya. És ezt ráadásul a nagykanizsai önkormányzat könyvvizsgálója állapította meg.

Horváth István elnökhelyettes az önkormányzati választásokig zajló szövetségi politikával kapcsolatban elmondta: szervezetük kész együttműködni a város többi civil szervezetével, így a Civil Összefogás Nagykanizsáért Egyesülettel is annak érdekében, hogy leváltsák a jelenlegi városvezetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!