Hírek

2012.07.17. 12:52

A megyei közgyűlés is nyert

Zalaegerszeg - Pintér Sándor belügyminiszter és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter július 13-án soron kívül döntött az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok 2012. évi támogatásáról.

Arany Horváth Zsuzsa

Ennek alapján tizennégy települési önkormányzat részesült több mint 200 millió forint vissza nem térítendő, három települési önkormányzat pedig 325 millió forint visszatérítendő támogatásban.

Három megyei önkormányzat között mintegy 52 millió forint vissza nem térítendő támogatás osztható fel. Ez utóbbi keretében a Zala Megyei Önkormányzat 14,3 millió forintos támogatásban részesült.

Ismeretes, hogy 2011 januárjától jelentős feladatátrendeződés következett be a megyei önkormányzatoknál, szűkült a mozgásterük, az adósságállományukat átvette az állam, így a korábbi, évente körülbelül 20 milliárdos főösszegű költsévetés helyett 2012-ben 829 millióból gazdálkodik a területfejlesztésre koncentráló megyei közgyűlés.

Dr. Györke Gyöngyi aljegyzőtől megtudtuk, hogy áprilisban eredetileg 44,3 millió forintot kért pályázatában a közgyűlés, a megítélt 14 milliós összeget területrendezési tervek készítésére, ingatlanértékesítésből elmaradt bevételek pótlására, valamint 2011-ben keletkezett, de idénre áthúzódó kötelezettség teljesítésére kívánja fordítani a határozata szerint Zala Megyei Önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!