Hírek

2012.06.08. 19:26

Klubfesztivál: Boogie-woogie 70 felett

Surd - Szavaltak, színdarabot adtak elő, sőt, még táncra is perdültek pénteken a település művelődési házában megtartott 4. Kulturális Klubfesztiválon az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) idősei.

Benedek Bálint

– Sajnálhatják, hogy nem hallottak énekelni, mert a vastapsból ítélve nagy siker volt – fogadott bennünket a nagykanizsai Zrínyi klub tagja, a 85 éves Berkes Józsefné Aranka néni. – A szép vagy gyönyörű Magyarország című dalt adtam elő, de számos népdalt és nótát tanultam ifjúkoromban, szívesen énekelek maguknak is.

Aranka néni hozzátette: kifejezetten szereti a kulturális öszszejöveteleket, hiszen ilyenkor mindenki jól érezheti magát, sok a közös téma, s végre nem csak az öregségről esik szó.

Vele értett egyet a szintén kanizsai Corvin klubból érkezett, 92 éves Kém József, aki énekével örvendeztette meg a közönséget. A fesztivál legidősebb vendége úgy gondolta, a hosszú életnek nincs különösebb titka, mindent lehet, csak a mértékletességre kell figyelni.

– A klubfesztivál lényege még mindig az élményszerzés, hiszen az idősek hetekkel a fellépés előtt koreográfiákat tanulnak, elfoglalják magukat – így Koller Jutka, az ESZI igazgatója. – Ezúttal a surdiak mellett a zalakomáriak, míg Nagykanizsáról a Corvin, a Zrínyi és a Kodály idősklubjai 120 fővel képviseltették magukat.

A fellépők közül a legnagyobb taps kétségtelenül a 73 éves Kiss Juliannának és párjának, a 70 éves Czuczi Gábornak járt, akik a korukat meghazudtolva, boogie-woogie tánccal lepték meg a közönséget. Az idős pár lendületét jellemzi, hogy még a fellépés után is visszatértek a táncparkettre. Ezúttal a vándorserleget a legszínesebb műsorral előrukkoló kanizsai Kodály klub nyerte el.

A település polgármestere, Kanász János kiemelte: az idősek támogatását valamint ellátását fontos ügynek tartják és ebből a gondoskodásból nem hiányozhat a móka és a kacagás sem.

A klubfesztivál keretében nyílt meg a Körkép Surd községről és könyékéről című fényképkiállítás. A tárlatot egy kanizsai civil, Pintér István szerkesztette, Kotnyek István, Erdei András, Kincses László és Kerekes Gábor fotóiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!