Hírek

2012.06.25. 20:49

Akire büszkék vagyunk: Trömböczky Napsugár nyerte a televíziós tehetségkutatót

Zalaegerszeg - Trömböczky Napsugár neve ismerős lehet a Hevesi színház közönségének, a Zalai Hírlap olvasóinak, de immár az televíziónézőknek is: megnyerte a Padtársat keresünk! című műsort.

Fincza Zsuzsa

Az elmúlt vasárnap tartotta az m2 csatorna a Padtársat keresünk! című megmérettetés döntőjét, mellyel a közmédia leendő arcait, ifjú műsorvezetőit kereste az MTVA gyermek és ifjúsági főszerkesztősége. Az április 15-én útnak indított verseny győztese az egerszegi Trömböczky Napsugár lett. A Kölcsey-gimnázium diákja elárulta, teljesen véletlenül került a vetélkedőbe: két nappal a jelentkezési határidő lejárta előtt olvasta a felhívást a népszerű közösségi oldalon.

– Gyorsan küldtem egy e-mailt, ami abszolút bohókásra sikeredett. Úgy köszöntem el például, hogy „További szép napot és egy hatalmas csokis fánkot!” Tulajdonképpen ez a spontaneitás kísért végig a verseny során – árulta el Napsugár. – Élveztem az egészet, számomra minden nap azzal az érzéssel zárult, milyen jó volt és ráadásul még tovább is jutottam... Azért persze aggódtam, főként a középdöntő előtt, amikor megkaptuk az előzetes feladatokat, és azokkal határidőre kellett elkészülni, utánanézni, kidolgozni...

A versenyre összesen ötszáz fiatal nevezett, a második fordulóban azonban már csak hatvanan bizonyíthatták rátermettségüket. A finisbe végül tizenegyen jutottak a zsűri és a közönség választása alapján. Sok más mellett ismert emberek felkonferálása, sajtótájékoztató, videokommentár szerepelt a programsorozat kihívásai között. Akadt olyan feladat, melyre előre készülhettek – például az Össztűz elnevezésűre –, de alapvetően rögtönözniük kellett.

– Nagyon jó társaság jött össze, a versenyzők is remekül kijöttek egymással – csak a színpadon voltunk ellenfelek – és a stáb tagjaival is jól „öszszerázódtunk” – avatott a kulisszatitkokba is Napsugár.

A döntősök mindegyikét megjutalmazták, a leglényegesebb az ajándékok közül talán a lehetőség: a fiatalok a Balatoni nyár című televíziós műsor számára készíthetnek spotokat az elkövetkező hetekben. E munka során aztán kialakul az is, hogy ősztől kivel szeretnének majd együtt dolgozni a tervezett ifjúsági műsorokban.

Napsugár korábban kipróbálta magát az írott sajtóban: lapunk SÉTA (Sajtó és tanulás) oldalán jelent már meg interjúja. A Hevesi-színházban két előadásban szerepelt, az Oliver! és A Pál utcai fiúk című produkcióban lépett színre, de az Ádámok és Évák rendhagyó iskolaszínházi projektből sem maradt ki. Öt éve egy ifjúsági kalandfilmben ugyancsak játszott, ha minden jól megy, ősszel ez is látható lesz: a történet állatkertben játszódik. A teátrum színésze, Katona Kornél színjátszó körének is tagja, de a Kölcsey Ferenc Gimnázium Ripacsok nevű társulatával szintén sikereket ért el: a csapat arany minősítést, különdíjat kapott – szerepelhetett a Pécsi Országos Színházi Találkozón –, Napsugár versmondását pedig szintén arany minősítéssel jutalmazták.


Otthon is mindig nagy a nyüzsgés

Trömböczky Napsugár élvezi, hogy többféle területen kipróbálhatja magát. Állandó mozgásban van, szereti a változatosságot. Ez talán annak is köszönhető, hogy a zalaegerszegi leánynak hat kisebb testvére van, a legifjabb négyéves lesz hamarosan. Sosem unatkozik a család, mindig nagy a nyüzsgés, Napsugár számára ez a természetes. A nyári szünidőre is azt tervezte, hogy programról programra jár majd, ám a televíziós verseny, illetve győzelme keresztülhúzta számítását, de ezt aligha bánja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!