Hírek

2012.05.17. 15:10

Turistaszálló a kisvasút telephelyén

Csömödér - A szolgáltatások bővülését eredményezheti az a 44 millió forintos beruházás, amely során 46 férőhelyes turistaszállót alakítottak ki az erdei kisvasút telephelyén. A Zalaerdő Zrt. által finanszírozott fejlesztés ünnepélyes avatását csütörtök délelőtt tartották.

Gyuricza Ferenc

Az ünnepségen Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója mondott beszédet. Ennek során kiemelte: a csömödéri kisvasút eddigi állapotában hosszabb-rövidebb utazásra volt igénybe vehető, ugyanakkor a távolabbról érkezőknek szállás nélkül nem volt lehetősége a környék jobb megismerésére. A beruházással ezen kívántak változtatni.

- Logikus döntés volt, hogy a választás a megszűnt csömödéri erdészet funkcióját vesztett épületére esett - folytatta Rosta Gyula. - Itt található az erdei vasút központja, innen indulnak a menetrend szerinti vonatok Lenti és Kistolmács felé, itt keresztezi a keskeny nyomtávú pálya a Rédics-Zalaegerszeg vasútvonalat, valamint a Lentit végső során Nagykanizsával és Zalaegerszeggel is összekötő közúthálózatot.

A mintegy 250 négyzetméter alapterületű turistaszállóban két darab 18, egy hat és egy négy ágyas szoba került kialakításra, így 46 személy elszállásolása vált lehetővé. Az épület teljesen akadálymentesített, azaz mozgáskorlátozottak számára külön kialakított fürdőt és WC-t magába foglal, s húsz fő kényelmes leültetésére berendezett étkezőkonyhával is rendelkezik.

A főépület mellett egy büfét is kialakítottak, mely az utasokat és a szálló vendégeit is kiszolgálja. A beruházásnak része volt még a parkoló megépítése, az épület előtti tér vízelvezetése és aszfaltozása, továbbá parkosítás is. Mindez 44 millió forintba került, amit pályázati lehetőség híján a Zalaerdő Zrt. teljes egészében önerőből finanszírozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!